[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
法國醫院冇second in係咪已經挽撚完

基本上係 機會好微好微囉

想死

絲打個組有幾多個second in

4個

係咪同組。。。相認

想死

我果組8個人得3個 你地呢?

7個裡面有4個

你係咪第一日好早in?咁鬆手既

最尾一日。。仲要差唔多係最尾嗰組
Btw 見到人地嗰組都係得1 2 個有second in

咁你幾時second in???

8月2 下午

一面紙大約40個second in嘅人 四面姐係160個人

感謝巴打

但即係機會都大?

好似要才藝表演

好淆

發夢聽到個Friend話上年佢同sister 1on1 被人問家底拍拖不在話下 仲問佢DSE點解有科得2 跟住問埋佢今年做咗啲乜嚟

呢個時候終於可以show off下英文

I go to school by bus

法國醫院我嗰組有5個second in

到底second in收幾多人

到底second in收幾多人

應該3個人爭一個位

想死

4個

係咪同組。。。相認

你9點?

想死

4個

係咪同組。。。相認

你9點?

我9點15分呀 不過遲左好多先in

想死

4個

係咪同組。。。相認

你9點?

我9點15分呀 不過遲左好多先in

我一早in
唔係同組
想問養和隔左幾耐先有interview
點解人地已經in完有埋offer
其實單單一個interview,就可以test到一個人做護士既potential?

難道單單一個數字就可以test到一個人做護士potential?

係唔太得,但同時係最合理既方法
其實單單一個interview,就可以test到一個人做護士既potential?

難道單單一個數字就可以test到一個人做護士potential?

唔一定係數字,義工呀工作證明都可以

呢d嚴格講只係代表你過往有呢個心參與呢類活動

人會變。所以要有面試,由當時考官既經驗作合理評估。cert is accessory but not necessary

人會變。所以要有面試,由當時考官既經驗作合理評估。cert is accessory but not necessary

好,我信。希望佢地會作出正確既決定

無正唔正確。

難道人地選擇你就正確,唔選擇就錯誤?唔係咁諗野架
面試考試不嬲係唔公平中相對公平

無正唔正確。

你會唔會諗多左

我如果有 我會sorry
每個人面試都想收到offer
咁不如我問番你 你心目中佢地正確決定係咩?如果正確決定係唔簡你,我認我諗多左

無正唔正確。

你會唔會諗多左

咁不如我問番你 你心目中佢地正確決定係咩?如果正確決定係唔簡你,我認我諗多左

最正確係你喇好冇

我唔係想同你嘈

只不過你唔嘗試理性討論,反而講d唔太關事既野
我錯我會認。你咪認左佢囉
HA 同 私院 普遍唔會收 太outstanding 既學生,
佢地鐘意個樣斯文得黎又聽教聽話

無正唔正確。

你會唔會諗多左

最正確係你喇好冇

我唔係想同你嘈

只不過你唔嘗試理性討論,反而講d唔太關事既野
我錯我會認。你咪認左佢囉

希望大家成功啦

我無報,你可以起我底知我今年dse成績。
No conflict of interest

只係想講一句,所有health care professionals 都係以(理論上) patient-centred care作working principal

從你上而咁諗野,真係唔太岩呢行。你自己問心你句說話真正意思係乜。真係唔係咁諗野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞