[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
到底入 ou metal nurse degree 好定hku space asso 好
到底入 ou metal nurse degree 好定hku space asso 好

兩個都唔好 如果有更好選擇

陪我入hkuspace asso la

Added

就係冇

有無問過屋企情況可唔可以比你讀self fin degree??
屋企ok嘅話當然係degree
space asso個啲全撚部教畜黎 啲core無心教
同埋收多左好多人 再加埋hkcc個啲
變相入u率又低左

就係冇

你有決心做最top就asso
無就mental

5年時間成本係大,especially mental nursing program ...

就係冇

無就mental

5年時間成本係大,especially mental nursing program ...

但mental真係飽和喇喎⋯⋯

佢無得簡

就係冇

無就mental

但mental真係飽和喇喎⋯⋯

佢無得簡

比我就讀mental唔讀asso除非你鐘情 general

有無工開 係睇你肯唔肯搵工姐
QEH 定養和?

養和
有資助
輕鬆
供你上RN
利申讀緊HA

但養和條pathway勁辛苦啵
EN -> RN(Hd) -> RN(degree)

每一關都要面試+成績,壓力太大啦

唔記得space定hku個conversion 9成9位比晒養和
識做人係養和會好輕鬆 EN人工高過HA RN

養和貴族嘛

Thanks
咁就睇絲打點睇了

thanks 幾位
幫人問咋 我下年先要受死

Rmb me?
早前醫療po吹過水
如果dse phy Chem bio有野唔識,可以問我

我開學前,幫到儘幫。加油

記得啊恭喜你入medic
而家諗住搞掂core先 唔想maths得1
thanks
有無CMC嘅同學仔
有無巴絲打係社署ou en hd 7月in既收到通知叫你搞文件?

知道3.4月收既都8月8搞,幾時先到7月收既搞啊
有無CMC嘅同學仔

你係啱啱收到offer定舊生?
養和同ou mental nursing 點揀?

有無問過屋企情況可唔可以比你讀self fin degree??
屋企ok嘅話當然係degree
space asso個啲全撚部教畜黎 啲core無心教
同埋收多左好多人 再加埋hkcc個啲
變相入u率又低左

Thankyou 哂巴打
Metal degree year chur 盡,希望trans u
QEH 定養和?

QEH

Poly > cu > hku > OU > HA RN > other RN(東華 明愛)> HA EN >= 養和 > other EN

想問下你幾多分?
我個fd報左,有in但冇offer,佢18分

養和同ou mental nursing 點揀?

mental就爆 養和啦 免學費有津貼 仲俾免息貸款你讀埋conversion course 條路行長咗但係都值
有無CMC嘅同學仔

啱啱收到 好感動
有無CMC嘅同學仔

啱啱收到 好感動

恭喜bb
有冇人知ha en幾時有interview?
有無CMC嘅同學仔

啱啱收到 好感動

歡迎你
快啲入what's app group
https://chat.whatsapp.com/7Ci1pRBCRNPBIRyXU0sSBb
有無巴絲打係社署ou en hd 7月in既收到通知叫你搞文件?

巴打你有冇睇ou個網?
你申請情況顯示咩?

巴打你有冇睇ou個網?
你申請情況顯示咩?

我同埋同組有offer既轉左做放棄申請
應該係因為放jupas所以咁

btw有冇解答到我既問題
心急人上

巴打你有冇睇ou個網?
你申請情況顯示咩?

另外想問下絲打in幾號
我21/7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞