[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
CMC offer 既朋友仔
麻煩加我呢個tg
https://t.me/cmcoffer2017

加完之後呢

大家交流下
有問必答

你開咗個我哋冇得講嘢嘅群
CMC offer 既朋友仔
麻煩加我呢個tg
https://t.me/cmcoffer2017

加完之後呢

大家交流下
有問必答

你開咗個我哋冇得講嘢嘅群

我做左啲咁on9既事?
等等
Qe收左,唔讀ou了☺️

Ou sssdp rn??其實ou唔差
同ha讀完好大機會都係ou top up
大部分Average gpa係2點幾
除非好top Gpa 過3點幾先有hku top up
目光長遠d
入東華明愛真係做死一世

巴打何出此言

讀U你仲有機會離開依行

要check一check政府工接唔接受東華同明愛嘅degree
之前apply入境好似見到唔接受

之前特登去問學校升輔組嘅老師,佢同我講係一視同仁

可能講緊報HA一視同仁

不過你覺得人哋會收一個kongu仔先定東大仔先

你咁講 我又駁你唔到
的確正路HA 收 HA HKU Polyu OU CU為先既

但你地HA讀top up辛唔辛苦架?
真係半工讀?
HA first round 應該prefer收DSE生
問左好幾個Asso fd佢地都係冇收到email
利申: all gpa above 3.3/4

真心 睇面試架
唔關事 don't ff too much
有冇ou 嘅同學仔👋🏻

你咩program

General nurse 但self fin
好彩下年轉sssdp

下年轉sssdp?
有冇ou 嘅同學仔👋🏻

你咩program

好彩下年轉sssdp

下年轉sssdp?

多謝林鄭月娥

我係asso都收到

真心 睇面試架

上年都係咁 放dse先
Offer放到第4第5 round
有冇offer揸手 都做定兩手準備啦

真心 睇面試架

我都係Asso, 不過好好彩first round收到offer嘅
我嘅cgpa仲低過你fd 所以我覺得真係好睇interview.

真心 睇面試架

上年都係咁 放dse先
Offer放到第4第5 round
有冇offer揸手 都做定兩手準備啦

想問問你地
真係半工讀?
Ha收到確認信 收唔到面試通知
有無人知ou gen nursing 自資幾多分

咁你而家有咩offer!

咁你而家有咩offer!

屌就係無
無HA offer
疊埋心水讀en

真心 睇面試架

我都係Asso, 不過好好彩first round收到offer嘅
我嘅cgpa仲低過你fd 所以我覺得真係好睇interview.

interview係正正常常咁講野
小組討論個part好落力咁拉返個話題返條題題目到 講講下有個離左題
唔算差唔算好 不過已經心如止水 疊埋心水defer多年asso
有冇ou 嘅同學仔👋🏻

你咩program

好彩下年轉sssdp

下年轉sssdp?

多謝林鄭月娥

姐係今年自資入既 之後都有資助?
我淨係知有三萬

我combined cert 4c1x 19 b5 20
有冇ou 嘅同學仔👋🏻

你咩program

好彩下年轉sssdp

下年轉sssdp?

多謝林鄭月娥

我淨係知有三萬

睇OU
佢寫17/18年:
9740 30000
SU40 70000

18/19開始
9740 SU40 70000

你咩program

好彩下年轉sssdp

下年轉sssdp?

多謝林鄭月娥

我淨係知有三萬

睇OU
佢寫17/18年:
9740 30000
SU40 70000

18/19開始
9740 SU40 70000

換句話說,
公大護理系自資課程名存實亡,一樣變左SSSDP

真係半工讀?

我未grad呀 但grad左個啲都係半工讀

真係半工讀?

我未grad呀 但grad左個啲都係半工讀

加油 辛苦你了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞