[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
其實我真心想non jupas報hku nursing
但係咪會搵唔到工呢畢業出來?

唔明兩句有咩關係

因為如果hku nursing真係搵唔到工,咁我就會non jupas唔簡hku而簡cuhk,但我又鍾意hku多d

呢兩間應該一樣。
你話東華/明愛專上就真係大機會唔請了

唔明兩句有咩關係

因為如果hku nursing真係搵唔到工,咁我就會non jupas唔簡hku而簡cuhk,但我又鍾意hku多d

呢兩間應該一樣。

Thx ching

我個日語氣重左
Sorry

唔明兩句有咩關係

呢兩間應該一樣。

Thx ching

我個日語氣重左
Sorry

傻 冇放係心

不如你retake dse?
我開學前幫你清phy Chem bio ?

講緊OU ~20
應該仲易過non ju

呢兩間應該一樣。

Thx ching

我個日語氣重左
Sorry

傻 冇放係心

講緊OU ~20
應該仲易過non ju

我可唔可以@你wtsapp同你講我咩情況 我唔想係到講,但又唔識私底下dm人

你今晚留tg
我游完水add你

唔明兩句有咩關係

呢兩間應該一樣。

其實都係睇個人 interview各樣
gpa高但interview 唔掂唔識變通都係冇用
間間都有好都唔好嘅人 態度最重要
Ha rn grad都有人冇ha offer要私院/其他
東華self finace year3 同ha rn hd簡邊個好
東華self finace year3 同ha rn hd簡邊個好

Ha rn for sure

Thx ching

我個日語氣重左
Sorry

傻 冇放係心

講緊OU ~20
應該仲易過non ju

我可唔可以@你wtsapp同你講我咩情況 我唔想係到講,但又唔識私底下dm人

你今晚留tg
我游完水add你

但tg有我張相 係咪要del左佢

當然啦
改埋名最好
保護自己

東華 唔洗再讀嘛

東華 唔洗再讀嘛

一定HA RN
唔好害人。你睇lihkg 已經有東華人想non jupas 入hku nursing

東華真心好危

東華 唔洗再讀嘛

一定HA RN
唔好害人。你睇lihkg 已經有東華人想non jupas 入hku nursing

東華真心好危

我聽d fd講話係辛苦 但佢地都冇話quit
收到cmc offer 開心到就喊
本身都打定輸數 好好奇佢用咩準則收人
收到cmc offer 開心到就喊
本身都打定輸數 好好奇佢用咩準則收人

面試表現

東華 唔洗再讀嘛

一定HA RN

東華真心好危

論業界口碑、技術要求、學費
HA RN完爆twc

護士同其他醫療人員一樣,唔單止知識,更重要臨床技術。臨床技術明顯HA RN教得最好,仲好過大學。

再講,有twc人想走,暗湧下有合理懷疑好正常。普遍HA RN d人係比人踢走多過自己想走

東華 唔洗再讀嘛

一定HA RN

東華真心好危

HA RN完爆twc

護士同其他醫療人員一樣,唔單止知識,更重要臨床技術。臨床技術明顯HA RN教得最好,仲好過大學。

再講,有twc人想走,暗湧下有合理懷疑好正常。普遍HA RN d人係比人踢走多過自己想走

但一樣都係rn牌姐,如果繼續讀既話東華唔洗再讀多次 bachelor degree喎
不過東華一年學費已經cover晒ha hd 3年
有冇諗住開個tg群

東華 唔洗再讀嘛

一定HA RN

東華真心好危

HA RN完爆twc

但一樣都係rn牌姐,如果繼續讀既話東華唔洗再讀多次 bachelor degree喎
不過東華一年學費已經cover晒ha hd 3年

你決定啦
講曬客觀野比你知,費時比人鬧我擾敵
但真心唔好後悔入左twc時無簡ha rn

Ha rn好難有。有人上年報有,今年已經no offer。同一個人
但真心唔好後悔入左twc時無簡ha rn

Ha rn好難有。有人上年報有,今年已經no offer。同一個人

Ching你可唔可以快點加我 等我快點change username

等等
等我下載tg先 我無玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞