[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
明愛專上個nusring課程有offer俾我 要唔要好
讀完都有個牌係手

有牌就得啦 邊間讀一樣

怕就怕明愛個朵好似唔係咁好
驚有牌都冇人請

咁你都係唔好報吧啦

明愛專上學院nursing 好唔好

上網搵搵就業率既 如果有

或者搵搵人地學護既新聞。呢點無得呃人

都未出第一屆畢業生

放心啦
東華都有人請 CIHE唔會冇

oic
不過大家都要清楚,護士/therapist 唔似醫生(有牌就一定請)

護士/therapist有牌只係有牌, 有牌=/=HA一定請你
Ha學生留名
Ha學生留名

其實我樓上邊有講錯 做乜食負皮
明愛專上個nusring課程有offer俾我 要唔要好
讀完都有個牌係手

有牌就得啦 邊間讀一樣

怕就怕明愛個朵好似唔係咁好
驚有牌都冇人請

咁你都係唔好報吧啦

明愛專上學院nursing 好唔好

上網搵搵就業率既 如果有

或者搵搵人地學護既新聞。呢點無得呃人

都未出第一屆畢業生

放心啦
東華都有人請 CIHE唔會冇

thx ching

Push

唔係
利申下星期in

你幾時send email架

12號
巴打你呢?

19號 但仲未收到interview email

我12號sd 17號收到叫interview 但係in完之後到而家都未有second in 應該無望

17號hi
唔想讀ou en
希望有HA rn offer
Ha學生留名

其實我樓上邊有講錯 做乜食負皮

HA Rn 有 offer 未 ?
push

星期六點會派offer

上年係同jupas同一日放

咁耐 好心急

識人14分入ha rn
讀咗一年比人踢

係咪跟唔到個程度?

係 底差仲要唔勤力 抵踢
各位有法國second in嘅Ching dse有幾分?
有條友dse得13分 比仁安收左

wtf有冇咩特點所以收?interview極好?但仁安個interview好虧

呢個我都唔知,不過個校長問過佢做咩成績咁差

巴打 係咪入左仁安en line group

兩年前嘅分計唔計

兩年前嘅分計唔計

計呀 講黎聽聽 驚同你地差太遠
有冇巴絲知情en派咗interview未
有冇巴絲知道en派咗interview未

兩年前嘅分計唔計

combine cert best5 20
不過唔係讀pure science

兩年前嘅分計唔計

同你情況完全一樣 不過得19分 係咪combine Science?

兩年前嘅分計唔計

同你情況完全一樣 不過得19分 係咪combine Science?

cs簡直係個大伏

兩年前嘅分計唔計

cs簡直係個大伏

我都係cs 但讀岀黎都當你有2科嘅

兩年前嘅分計唔計

點解唔讀rn,best 5咁高分
想問有無人知en 確認信寄哂未?
我收到但女朋友收唔到
佢仲早過我寄
我收到但女朋友收唔到
佢仲早過我寄

唔知係咪有揀人
我收到但個fd都係收唔到 但最諷刺係我地一齊去郵局寄
我收到但女朋友收唔到
佢仲早過我寄

唔知係咪有揀人
我收到但個fd都係收唔到 但最諷刺係我地一齊去郵局寄

唔會咁樣揀人黎確認呀?
女朋友讀過保健員個d
我乜柒都無喎
你唔岩聽就話擾敵 叻仔

其實你真係好煩
由開po到依家已經見到你
係咁問人收唔收degree
依家又話收好多degree

其實你有degree 話比人聽你想做護士事實真係無乜人會信 degree入到嘅人只係interview真係好出色先收你 你表現得過左收嘅標準佢都唔會收你咁解囉
因為係人都知你為錢先入行
連扮下熱誠都唔得

同埋我唔知你咩事對你自己讀個科自信咁低
讀master洗底好過啦

其實我都係引述人地講 拎黎討論 帶晒頭盔係佢講又係我問題
其次 點解你一定認為有degree=為錢
其實大家都係理性討論 意見唔岩都唔洗攻擊人既

咁點解你用左四年都無諗過quit去讀護士?
依家搵唔到食先突然想做護士?
我無話呢個諗法唔岩
事實大部分dse雞都咁諗
但人地會信dse雞係有熱誠多過你

希望你唔好吹噓佢會收多左degree
根本就機會好微

我都係degree完去報護校,但我由dse排jupas個陣已經係想讀護士,只不過入唔到nursing。我有諗過quit u去讀,但其實quit u要好大勇氣,可能你冇屋企負擔,所以你立刻會質疑人地點解唔咁做。但當你父母好想見到你大學畢業,你又點樣忍心話quit 就quit?同埋當個社會風氣有degree係必須嘅時候,既然入到大學,點解唔可以讀埋佢先再去追夢?

其實呢度個個都係將聽番泥嘅消息發佈出泥,信不信由你。憑乜野話大學畢業係因為自己個行撈唔掂先轉行做護士?

不能同意更多

+1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞