Mazda確認轉型為豪華品牌 預告推出更多高階車款

612 回覆
179 Like 20 Dislike
BMW個 ultimate driving machine都已經唔知去左邊
點都好BBA點都有捧場客 個牛肺改到柒到咁都有人買

Mazda設計重心放落司機位講求人馬合一就比人話後座係二等公民(雖然駁唔到
我以前嗰部323-F都係加減波
kickdown反應真係唔慢,當然就冇棍咁快,但唔係慢好多。
CVT試過真係接受唔到。
屌喇星部CX90
如果要2-3-2就淨係得turbo S一個trim
其他所謂嘅七人 竟然係2-2-3
第三排凳撚放到3個人咩
2-3-3就淨係低trim先有
On9 Mazda 做乜唔比option人揀第二排三人
MX-5 全年有賽事喎
https://youtu.be/En94BbCb_fs

等我仲滿心歡喜等實物
so, 係重有好多人買,唔係你講到冇人要咁。香港當然就冇乜。
兩座開蓬車銷量少過其他車種本身就係常態。
如果係你所講踩到一文不值咁,廠冇早就停產好似RX-8咁。

上兩星期車聚,呢次係比較少人。
個個月keep住有新ND車主加入
而呢個重只係Seattle/Pacific NW三大Miata clubs入面其中一個。
美國同加拿大個個州都有自己既Miata owners club。
Miata forum長期大量討論activities
https://forum.miata.net/vb/

香港少見既車唔一定就等於冇人買。
揀Miata既人又唔係追求加速彈勁或極速快。如果話Miata係因為唔快所以冇人買咁係捉錯用神。
最尾highlights 嘅係咩意思?
Mazda 3堆棍波之前勁耐都未清哂
所以講過Mazda係夠CX-5養全家
咁用佢養埋繼續可以出Miata又未嘗不可。而Miata生產又未至於要蝕到入肉執粒。重係有大班fans同track day客。
老土一句百貨應百客,總有啲車係有啲客唔識欣賞。
例如唔鍾意SUV既客,咁得SUV既車廠咪賺唔到呢啲客既錢囉。
萬記生存到今時今日未死得,證明佢一定行啱某啲棋。
香港市場豆潤咁細就算啦。
竟然cx9會多人買左
靠*
真 成個形象應該大提升,台灣馬自達真on9
資深車評人-周朝先
澳洲呢邊CUT埋低階3既MT
Mazda 搵佢做香港區代言就正啦
全部3既MT都唔再出 連埋個夢點火都收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞