Mazda確認轉型為豪華品牌 預告推出更多高階車款

612 回覆
179 Like 20 Dislike
我20中一架Mazda 3 一架mx5 喎
我又唔覺無後生喎
其實中年打後先唔會買萬事得
都無港人最愛mpv
架biante 同mazda5 都冇賣好耐
咁我無野講啦 原來咁多後生鐘意
呢幾年萬事得進取左好多
當然brand image 唔係一朝一夕啦

係香港一定係買Tesla 同bba 多,Tesla 就抵玩bba 就身份象徵

萬事得好似上年定前年有一期都多首次登記,我買Mazda 3 個時都等左3個幾月,買polymetal grey 要等半年不過係因為唔夠晶片
Keep住2手有流量,有價有市
冇管理處咁正?利申 Calgary
係究竟想講好多人買定幾多歲嘅人買?
你一開始就講幾多歲嘅人買而家又講幾多人買?籠門真係任你搬。重有除咗大陸,歐美大把品牌車款香港啦。

你講銷量又無數據,得過講字
不如睇吓真實情況睇吓係咪你講得咗差先啦
https://www.goodcarbadcar.net/2023-us-vehicle-sales-figures-by-brand/
對比質量 我可以講萬事得屌打緊呢7-8年其他日本大車廠 人地起碼失敗過 好好檢討 重新再黎 全線車系 重新做過 做出黎係比到大眾係有誠意 料足 新車車價極進取 同 真係改變 呢點我作為消費者 我一定會支持 利申一部Miata ND 一部CX5
無搬過龍門係你理解能力差姐
唔通小人買又會多後生買呀?
小人買後生佔當中一部分姐係仲小

大佬你係連登原來緊討論美國市場呀?緊係講緊香港架啦
咁我貼個中國既比你睇囉
https://www.time-weekly.com/post/291413
ND正
雖然最想擁有係v-spec na British green
Miata 世一 一生最愛既跑車
小心啲講嘢
0-100慢撚到咁跑咩車
又黎 ok 轉開蓬小跑車
點解少人買就代表無後生買?以你嘅logic,如果小人買後生佔當中一部分姐係仲小 ,咁少人買阿叔佔當中一部份都一樣係少。

美國市場大香港咁多而家雲集全世界品牌,汽車係日用品,代表性當然俾香港呢個小市場大好多。
MX-5咪多

可以成日去Banff同Jasper
Jayman Built呢個builder一流
但冇晒棍得返CVT既掃把佬越來越變老餅化
新個架wrx唔係好得
反而levorg 幾正

但個interior 我麻麻地
美國北部同加拿大,一去到Costco parking lot, 以為入左Subaru dealer。
同其他builder有乜分別?
跑車全球都唔高銷量架啦, 尤其如果同Sedan或SUV比較既話。
上面咁比較法好無謂
條友剩係睇香港

外國大把後生仔女揀Mazda
香港人買車要嚟show off 炸嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞