Mazda確認轉型為豪華品牌 預告推出更多高階車款

612 回覆
179 Like 20 Dislike
入嚟就係睇呢兩張圖
90都平咩
CX-90齋版咪平 40000美start up為返港紙32萬有咁大架suv當貨車都抵
要有你呢D先知佢好
試車試唔到呢D
sales屎上車淨係掛住撳電話
去book邊度打邊爐

完全冇介紹過
英國三菱都收左皮
車廠日本股價曾經跌97%

澳洲侄佬仲買先有問題

雙田同bba的多賣點
係年登啲獨醒派
日日屌
skyactiv 吹大左
skyactiv其實無乜問題
壓縮比高其實慳左油
問題佢地慳engine
但為driving exp唔慳Transmission
慳埋蝕返出去咪好似零和

如果純要慳 就會行CVT

佢CX-90都出左PHEV
佢地好似announce左黎緊會整套EV
大玩CVT既話就唔再係Mazda
會連原本特登揀佢班客都走埋
但唔係起步,係行緊嗰陣突然要大量扭力去救車、轉線、避對頭車轉入路口等情況就算係佢呢隻CVT都係反應太慢唔夠傳統AT、DSG、DCT、棍波快。個人覺得咁係太危險。

所以話Mazda先係ultimate driving machine 只顧司機driving experience , 後座係次等priority
所以而家CX-90就有賣點,中排有得俾你揀飛機椅。
有買趁手應該好快執笠
點會 豐田係其中大股東
其實我唔多同意,我由1300cc 到 6750cc 都有, cvt - smg- at- mt 都有,其實我唔覺得有好多時間要大扭力救車,我1300 mazda 2 同 5000cc m5都係咁玩

大扭力馬力反而學壞手勢,以為所有問題都踩油解決
問題係其他波箱司機可以控制轉數
CVT唔得,佢自己話事。
我揸緊部NC都唔係大馬力車,得167匹。但因為係棍,可以自己控制要幾多力。
三菱(造車嗰part)都未執。
Isuzu同Suzuki都退出左北美私家車市場,又係都冇執。
唔會輪到Mazda執。
我見三菱係英國仲有新車出
都幾靚仔
其實我個人覺得BMW個取向同Mazda唔同,BMW內部係向sporty走

Mazda感覺係想向Lexus果個方向行
我香港英國都揸Mazda 3不過英國就揸柴油
我係幾鐘意佢個內籠同隻紅色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞