點解MIRROR突然間變到咁神憎鬼厭

639 回覆
896 Like 82 Dislike
其實佢哋表現得唔好 走晒音跳舞唔齊都唔會咁神憎鬼厭 Bosco唱得唔好唔會討厭佢啊 有時佢大大方方咁回應幾好笑添

罪魁禍首係班鏡粉 玩爛幾個頒獎禮唔緊要
學咗成兩年 係要還㗎
喺香港稍為老班鏡幾年 一係就話人過氣 一係就話人廢老
總之唔撐班鏡就話你係藍絲 Tvb打手
紅館意外單嘢 Mirror係受害者
鏡粉又喺度情緒勒索人 咩陪香港人走過最黑暗嘅時期 真係好反感

過去兩年係巴結到好多媒體嘅 但係只限本地囉
今次都有一批人想話林俊傑搵黃貫中唱海闊天空
愛國 政治立場問題同Ian反面
事實咪唔係囉
但係今次真係搞着個天王級 人哋唔夠膽講話係全亞洲 大陸星馬台都有影響力 唔好咁不自量力啦(唔係話Ian嘅實力 係講緊鏡粉)
柒撚完唔係改進㗎喎
成日就話努力努力努力 點知次次都咁撚樣
仲有我不是鏡粉系列 得罪幾撚多人
Error 串米奇+何桂藍聽蒙著嘴&warriors + 自肥+香港(樂壇)加油
最後再加大叔的愛

冇記錯係咁多
為兄弟 即時離場 unfollow Jj 出氣啊拿
平時都懶得回呢啲post

不過所謂mirror 人氣跌只係演唱會意外後休團,同埋少團體活動,比較多個人發展姐
講真屌黎屌去都係Anson lo 姜濤 Alton 之嘛
其他嘅 jer 唱歌,Ian 唱作,Jeremy 唱歌(特別係live實力穩),Lokman 做戲拍劇,Stanley 拍劇,AK唱歌拍劇,Edan 綜藝,全部都夠實力企穩啦
當然仲有frankie Tiger 係好隱形但佢哋性格都無話好令人要開post屌個d

只不過太多人針對個三個瘋狂洗版咁屌淹沒咗其他人姐
越反越紅
鏡狗最黑人憎乜都攞人黎比

twins 黎明 周杰倫 張國榮 張敬軒 etc.
攞人地少少缺點放大到同mirror 一樣

話咩點解人地得mirror 唔得 講到有可比性
屈黃囉

全靠嗰篇連爆十個post嘅千字文
記得頭兩日冇一間網媒咁報

平時班鏡馬英九看手錶咁都報一餐
仲有掃掃掃掃走晒運氣
King Jer 都係
以前冇乜follow過佢 以為佢淨係容祖兒打手
估唔到佢係一個專業嘅鏡PR
去得幾多次
乜嘢好過原唱 未聽鏡仔唱之前根本唔知呢首歌 以為講得好過癮
本土文化人論
賺藍養黃論
政府向mirror跪低送錢比「我地」洗論
張國榮嗰陣啲haters 都唔少
仲夠pop 過而家啲垃圾反鏡
真係當面屌柒哥哥
人身攻擊勁撚難聽
同而家啲反鏡淨係匿喺網上,出到出面俾鏡粉淹沒,聲都唔敢聲係兩回事
咪你同pop狗呢類鏡粉
隊閪鏡咪咁黑鳩人憎囉
佢哋崛起都係因為當年大家支持本土果份意識同情懷
本身無實力亦無進步,加上社會氣氛淡咗,自然不值一提。
咁公道講句 佢哋又真係有打正旗號賣過黃嘅
Error 未紅嗰時19年有個show
搵埋班鏡一齊扮政府記者會
好似戴曬頭盔
有個鏡仲扮利君雅話「講人話啦」
唔知而家YouTube仲有冇條片

所以所謂情感投射嘅講法又有根據嘅
呢啲無腦吹奏真係好黑人憎
其實邊有咁易收皮
到到好似tvb咁,唔會再有人講先算啦
大把老婆照
呢個show我冇留意,多謝指正
真 有班fd之前成日講 而家講第二d野
外貌平傭
表演惡劣
粉絲盲撐惹人反感

其實唔少人一開始真係對佢地滿懷期望
希望佢地可以為香港樂壇再創輝煌
點知到頭來原來成班只係呃飯食
二胡佬攞獎對歌手對音樂係何等侮辱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞