點解MIRROR突然間變到咁神憎鬼厭

639 回覆
896 Like 82 Dislike
唔明二胡佬點可以厚住面皮做歌手 笑死人
一條沒事!!
因為19之後香港人留意多左香港樂壇
又咁啱疫情期間大家冇地方去同大叔的愛紅左
所以先帶到佢地紅埋
但佢地紅左後 歌冇首大hit 跳舞又跳唔齊
又出左紅館單野比人睇清楚佢間公司幾唔掂
再加之前d fans串同煩得罪左其他人
但果陣紅d人焗住忍佢地
依家紅利已經耗得七七八八 新鮮感又低左 再加冇作品又冇實力 再加之前d野 咪咁囉
Edan咪又係做擦鞋奶魯生鞋上位
食dancers人血饅頭正仆街
出道咁多年講中英文仲有鄉音
不過扮貼地呃到唔少人 槍頭隊哂去姜逼同anal
12in1呀 要屌就屌曬全隊
簡單講就係過氣 不嬲成班靠pr吹奏既垃圾
無實力 新鮮感過左就玩完
嚼女安同梁天琦都係香港人
鏡仔最紅果幾件, 唱一首歌都斷氣咁, 人哋啲50-60歲老屎忽歌手演唱會40首歌都未洗飲啖水
其實張芊穗karen賣相月入幾多
不過飯腳唔係佢黎
1) 食晒香港廣告,實會變大眾公敵。
2) Fans 太誇張太黑人憎。
3) 支持者流散海外,香港支持者減少。

其他以前四大天王時候,咪又係有一大堆 HATERS。鍾意就鍾意,唔鍾意就唔鍾意。只係依家世代網絡化,加速呢類情況。
佢地嘅存在唔剋人憎
最剋人憎嘅係班濕鳩fans

明明偶像唔夠料亦未夠份量上神檯
但班fans無所不用其極推佢地出黎
Spotify歌榜俾班撚屌洗榜洗左幾年
有時想搵下新歌聽但hk top 50有起碼一半係mirror
間唔中衝下人氣我都接受到
但幾年都係咁就好撚擾民
唔神憎鬼厭就假啦
虛火就係虛火
姜b水鬼升城隍就唔扮謙厚了
1月1姜迫都功不可沒
跌mon事件消失兩個月係主因
其次係路遙知馬力
出道四年幾 又唞咗兩個月
出番嚟仲不斷病/暈 唱功又無進步
啲歌又無新意
走咗好多路人fans
其實我不嬲都對佢哋無感
我到依家都唔知佢嗰團啲人名
啲歌又唔係好聽 都唔知紅咩
係呢幾年睇viu 劇同啲廣告先叫做識幾個人咁
識嘅就係做戲嗰幾個同識唱歌嗰幾個
(lokman, Stanley, Frankie, edan, AL, jer, Ian, 姜濤)
其他都冇印象
因為阿mo事件
唔鍾意mirror既人即刻狂插
本身鍾意既就力撐 但因為係makerville處理得差 變左本身撐mirror既人都靜埋
負面新聞出現 本身冇咩感覺既人都有部分變左唔鍾意隊野

最近jj演唱會事件又要柒左
愈黎愈多傳媒見低就踩

諗番起個陣一堆人搶演唱會飛
佢地個名氣真係跌得好快
連登咋
佢地個花姐靜撚哂
之前日撚日上水
煩撚到閪咁
越反越紅,好快歐美tour激死班藍尸
咁又唔同喎
我真係有friend因為大叔的愛鍾意AL
會去打卡同聽佢啲歌 買演唱會飛
但宜家已經唔鍾意
咁樣唔算係齋食花生啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞