點解MIRROR突然間變到咁神憎鬼厭

639 回覆
896 Like 82 Dislike
成也鏡粉
敗也鏡粉

見識到鏡粉點樣周圍咬
其實佢哋做咁多無非想增加偶像曝光率
問題係佢哋冇實力
你咁做咪即係要佢哋出醜
因為當年姜一句要做亞洲第一 的確係幾有氣勢 令大家突然醒一醒 係喎其實我地可以set返個目標 慢慢一步一步黎 (好似日本仔要贏world cup咁)

但係過左咁耐 姜自己先係最放棄自我個件 慢慢由支持都冷卻啦 點撐落去。。。。
由姜濤唔知當自己係邊個走落台(好似係唱master class)
已經有人覺得佢太囂張唔尊重人地個場
到今年仲掃掃掃班姜糖仲要盲撐出晒征更令人反感
你係屬於一個團體 人哋就會連埋你所屬團體一齊反感
TVB PR
193呢啲撚屌都可以做「明星」,咁撚搶口都可以做明星,我同你去做都得啦
- 紅左之後重心拍廣告,拍戲,公司淨係諗賺錢,本末倒置。唱歌跳舞呢啲根本嘢就睇唔到進步。仲記得當年跳ignited被讚跳舞好齊,已成歷史

- Boss之後啲團歌唔掂,撐唔落

- 市場佔有率太大,個個廣告商都轉搵mirror,越來越多人想佢地收皮,反鏡PR周圍都係。跌mon明明都係受害者之一,都可以帶到風向係罪魁禍首

- 能力和心態各有問題。姜心態問題,兒登 AK AL 好努力但唱歌能力已封頂,Ian 出道到而家無突破 etc. (雙J係好好既,大表哥見到進步但唔係唱歌料,其他唔識欣賞)
你唔明我講咩
我陳述一個現實嘅性別定型例子就代表我認同?
性別定型男人嗰班反鏡咪係導致我最尾嗰句定型男人嘅源頭
人哋韓團或者日本嘅組合,都係練好曬先出道,依家mirror係被拔苗助長,未ready好就走出嚟。有人出嚟批評下演出水平未達標,就成堆fans衝出嚟恐怖襲擊。時間一長,形像有乜可能唔變差
本身無特別憎
但成撚日攞張國榮的作品嚟刷人氣
跟著就一堆pr 同傻閪fds 係下面comment打飛機
你叫佢哋live唱一次先啦
同張國榮比?
咁撚廢就返歸食屎啦
本來根本唔應該紅
想補少少
任何有鏡仔既網上投票
都比班fans玩爛晒
再加一大堆洗板留言 好煩
個台仲有好睇嘅劇㗎, 不過多數唔關鏡事, 有掃掃掃同二胡佬就更加唔使睇啫
所以依家咪一沉百踩
不過2019個陣 唔知點解好多人支持佢地
個陣有人攞佢地同akb 比
話兩隊都係冇乜能力
但係48紅到出埋日本去到東亜同東南亜
吸hater方面
鏡狗真係功不可沒
呢幾年大家有眼見
佢地身上特別多奇奇怪怪嘅事發生
咁多年嚟邊個當紅偶像可以咁多問題

傳媒就無限放大
做得差都強行搵d野嚟讚再無限放大
香港人最憎d包庇 黑白不分嘅人架啦

講到全個娛樂圈佢地最努力 日日進步 勤奮好學
出到嚟係點有眼見啦
講左有得飛之後呢隊等收皮啦
素雞都係用同一招
班盲粉先係最大死因
冇咁大個頭但又笠咁大頂帽俾佢地
越捧越憎
唔係拎BTS黎比咩,咩會勁過BTS嘛
其實點解要咁去解讀呢,真係睇佢地出醜嘅人好多,啲鏡嬸最叻幾部電話無限刷view數,你覺得呢啲叫多view數就好爆咁解?跟本依家鏡個同溫層已經去到每刻都處於高潮狀態,其他人說不就代表反對,haters。唔好話我講,有時你地呢啲留言,真係令到其他唔係fans嘅人覺得好嘔心。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞