點解MIRROR突然間變到咁神憎鬼厭

639 回覆
896 Like 82 Dislike
不務正業, 淨係識做attention whore

Collar 果隻soching 都係咁
即係鍾意但又好容易脫粉嗰種fans囉
當紅偶像除咗本身fans 吸引路人都好重要
呢個概念好早已經有 k-pop又好j-pop又好
喺度拗中文點區分有咩意思
你鍾意點叫咪點叫
多得啲鏡膠
同意

好肉酸
公司foul咗幾多練習生先出到隊BP同BTS
人哋真係有實力跳得唱得
Mirror個12條友算L數啦冇樣掂
我覺得就算抽離曬成個背景去睇,只係以一個偶像組合而言,佢地都真係唔合格

1)實力同樣貌都唔夠,唱同跳都講唔上好聽好睇,係偶像包裝之下都唔可以話係好靚仔既情況之下就要賣唱跳,用實力整容,但又唔係做得好(其實講開個樣就不得不提某最受捧Center暴肥,又某上位圈成員變膠臉令人思疑佢過度整容,不過呢啲就唔使我多講)

2)疏於練習,唔好話要跳得齊好似啲韓團刀群舞咁,直情好似自己首歌隻舞都未搞清楚係點跳,啲人各有各跳,唱歌又車禍現場,令觀眾感到尷尬

3)一直退步,我當前兩點都係因為素人出身所以起步點低,搞養成系偶像啦好未?但屌點解啲現場係會愈黎愈差架,當眾走音,鳩唱,鳩叫,究竟養成左啲咩出黎?

4)肉眼可見既言行不一,一直退步都算,仲要成日將努力掛係嘴邊,但觀眾見到既就係出道咁多年一直冇進步,仲要愈黎愈敷衍,廣告就識拍,唱歌跳舞反而好似唔識咁

5)冇團魂,有啲成員之間係鏡頭之下都可以畀人睇到佢地關係唔太好,感覺仲疏離過你同你啲同事;某啲成員同佢啲fans直情表現到好似嫌棄個團咁,覺得個團拖累左佢自己/佢個推。但可笑既就在於如果唔係有呢個團佢根本唔會出到道好冇?就感覺好數典忘祖好肉酸

6)遇事即公關,咩事都好似自己冇責任咁,搵PR拉大隊係媒體到寫曬公關稿咁「澄清」,結合埋啲fans瘋狂洗白

7)公司食相難睇,團體策劃求其,一齊賣廣告既時間仲多過一齊上台唱歌宣傳,幫成員各自出solo歌永續新人獎,感覺就係想捧紅幾隻主推成員之後佢地直接solo然後個團就冇利用價值可以即刻收皮解散

講真,雖然我冇睇過《全民造星》,但由佢地出道就開始留意佢地,會覺得佢地未紅之前冇人理既時期反而仲用心啲,果時仲有團綜,我自己果時覺得「雖然唱跳都一般般,但搞素人養成既話好似都好似可以睇下佢地會有幾大進步?」懷住一個期待既心態去留意佢地

但而家咁既樣,我只係覺得,呢個咁既團,永久Center,舖天蓋地粉絲應援,癲倒黑白式公關,直情可以話結合左中日韓各偶像團體既缺點。心中不由自主地感到慶幸,
好彩我從來冇為佢地洗過一分一毫咋

用四個字去總結就係德不配位,都係快啲收皮啦
第一次聽
PR諗咗好耐?
冷處理真係viutv嘅宗旨 每次柒野都唔回應 等人唔記得就算
關鬼連登事咩
姜逼同鏡仔自己拎黎
你有咁嘅人氣機遇,有埋班圈中所謂前輩為左埋堆都幫你奶埋
自己都唔好好珍惜
係到掃掃掃
咁咪好囉
周圍廣告都算,最重要係冇實力啊屌你老母
上年11月睇完SJ 班鏡完全比下去啊屌
黑白是良知有個仆街黑心狗話個台一直好安全,係咁維護公司,二次傷害d dancer同阿mo
公司力捧緊e先生
呢班好快會收埋皮
一堆封閉既香港產生出黎既垃圾點會keep到
係驚撚左啲鏡粉先唔出聲,其實一直好多人覺得呢班撚樣好煩
叱吒都幫左唔少 ...
唔講仲為個台係viutv嘅
樓主跑得慢過隻馬
903啲dj好似自干五咁
班dj 要靠上viu 節目搵$$
so...
1)香港樂壇依家依舊垃圾
2)廣東歌愈做愈小眾,鏡狗已經幫手驗証左
3)MC林家謙等人聽眾數同鏡狗相若,甚至更好
4)香港樂壇唔需要冇自己特色既組合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞