凹凸洞治療一問 微針/Laser

801 回覆
10 Like 12 Dislike
有冇人做過scarlet rf?
想做,有疤痕增生唔俾做
打pico啦 我打左11次都有明顯改善 當然你話要完全你就真係無可能,最多係無咁明顯 同有光澤
呢d一定要打fraxel 或者ultrapulse 架喇, pico主要喺用黎打斑

Fraxel 同ultrapulse 嘅分別就係後者打深d同能量大d,可以汽化到你深層嘅疤痕組織,刺激皮膚再生,但係打完之後會出哂血同組織液,褪紅要幾個星期甚至月計

通常打呢d高能量laser一般都係三幾次,有效就有效,冇你打多十次都係咁,美容院或者d醫務中心成日水鳩人話要打十次根本就鳩噏搵笨

要打就去醫院或者診所搵醫生打,逐次計錢,通常一次都要幾千蚊,視乎打全面定半面

利伸:打過
師兄係邊打,由未打到打完你覺得改善左幾成?
依家既技術來講 收毛孔最有效係邊款?
6成左右 皮光肉滑 無咁明顯 睇落,係d細美容院
有暗瘡個位係可以避開唔打pico 其他地方可以照打
Name plz
你係做凹凸洞?本身嚴唔嚴重?
留低你TG
都嚴重嘅某個位,以前生到有個痘疤 好大塊嘅肉咁,叫蟹足腫 打完無左 超神奇 不過都唔平 一次一千蚊
有冇人做過挑針(皮下分離)+ 透明質酸?
一千蚊勁平
諗緊打唔打pico 好
有啲人話有用,有啲又話冇
我係凹凸洞多
完全好晒就一定係呃你,但好6-7成 睇落無咁明顯,有錢咪打,無錢咪算
我就輕微凹凸洞, 但毛孔粗

之前做過幾次co2, 我覺得對我無乜用

想做微針, 一來呢個技術有d舊唔多選擇, 二來搵到d美容院大部分都係想幫你做能量儀器多d
(我以前以為美容院真係sell d適合我嘅treatment但後尾知道原來佢地同供應商買機, 頭幾個月要用唔知幾多次, 所以佢地有新機多數會sell人用機多過係咪實際需要, 當然部機都係有收毛孔功能嘅但唔是針對性)

不過so far我用過最好係蜂巢laser
我上星期做咗
搵醫美醫生打,敷咗麻醉膏都好痛。
打咗一次明顯見到凹入去既位漲翻好多出嚟,但未完全好,應該會打多一兩次
上年尾醫美打完彩光, 埋單雞9

皮膚專科醫生做

公司保險claim 足咁濟
效果如何?
我荷爾蒙失調爆到成面都係石頭瘡
搞不撚掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞