凹凸洞治療一問 微針/Laser

801 回覆
10 Like 12 Dislike
電動微針 好多唔同針數嘅針頭
我做緊16定24
針長有得較長短 我有叫美容師較長啲
狂車鼻翼兩旁 毛孔大 自己最介意果啲位

開頭第一次做唔敢較咁長
好似0.5 做完成塊面小小紅
之後有兩次0.7 都係小紅
上次做到1 有滲血 紅到關公咁 要第二日先散曬紅
較果最明顯係做完1 接住果幾日用咩都好吸收
不過做微針嘅後續保養冇得懶 要連續幾日敷mask

毛孔有緊緻到 可能緊緻咗 睇落有收細到嘅效果
但係對冰鑿型應該作用唔大
凹位係本身有所以想整走 勁顯眼
果時做pico諗住打走佢 做到生晒水泡之後就深左 搞到仲衰
所以佢叫我轉打co2 laser
前兩日做多次 完全唔紅唔損 唔知佢係咪怕左我所以較低晒能量
要做49針微針射頻

0.5mm 係表層
0.8-1.0mm 先處理到真皮層嘅凹凸洞問題

Ice pick scar 要 TCA cross / >100um spot size CO2 laser
謝謝解答 唔怪得今次做1個效果明顯啲
但請問咩叫49微針射頻?
Pico都打到起水泡⋯⋯
你記唔記得佢打 pico 個陣啲光咩色?
<100um

49枝針
真係冇記憶
做埋下次就轉另一間做了
搞到深左又紅左真係唔得 蝕錢蝕時間仲樣衰左
醫生診所定美容院?
美容院
可能手勢唔好
呀~~ 我仲妄想可以順手清到粒水痘坑
Subcision係咪得透明質酸?

見台灣會打 聚左旋乳酸(童顏針)
Hello 想問下我依類係邊種凹凸洞?以你經驗邊種療程對我最有用?

lm
幫推
透明質酸打完即時見到效果
聚左乳酸 long last 啲,但要2,3個月先知生成點
透明質酸係短暫嘢嚟?長遠係咪又會凹返?
我直言
你係中等至嚴重車箱型同埋冰鑿型
你唔好花太多次數落雷射,雷射對你嚟講改善有限。
對於車箱,你首先打幾次雷射(可能2-3)將車箱變滾動型,之後做真皮移植手術補肉。
對於冰鑿,可以試TCA cross,但第一次嘅時候叫醫生唔好點曬,叫佢試點幾個洞先,因為每個人個反應唔同,驚你本身皮膚受唔到變咗反效果。有改善就繼續,冇就停。

要有心理準備,將會係長時間抗戰。
想知陳醫生有冇得揀填充聚左乳酸

好似效果好好多
透明質酸屬非永久類,時效半年至一年以上,最後會被人體吸收。係咪短暫係?係

你受傷出血重組嗰時,佢幫你「頂住」等佢生多啲膠原蛋白。

長遠會唔會凹返?會,舊嘢吸引咗,但重組生返嗰啲膠原蛋白先叫做你嘅「成果」,嗰啲就永久。
好詳細
想問係咪好痛有冇搽麻醉?
而家成日見廣告出juvelook 去凹凸洞 是唔是都有用架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞