凹凸洞治療一問 微針/Laser

801 回覆
10 Like 12 Dislike
正常就唔洗十萬,我跨張咗個上限數。

你主要係車箱同冰鑿,你太陽穴啲洞比起面頰會易啲處理。
勁細嘅洞比起大洞其實仲難治療。
如果你選擇打Co2雷射起手,一開始打完個效果出到嚟你會覺得差咗,所以要有個心理準備個面會仲「爛咗」,因為要將啲一點點嘅洞口擴大,但正常慢慢長肉變闊變淺,要啲時間,可能2-3個月為一組康復期。

你面頰啲深車箱型後續建議補肉,單靠雷射唔會生得平滑。

我在台灣凹洞FB群組見到個分享係同你差唔多洞型,佢係打UP,你可以search參考吓。
Thx for reply
我諗緊係咪應該做CO2同TCA先睇下成效點樣
如果啲車箱洞都仲係好明顯先做真皮補肉
唔係既話化少少妝cover到就算

抗生素無用要食就揀A酸
我之前食完A酸會有一波暗瘡爆發期
你就嚟結婚可能面爆仲衰喎
如果印同凹凸洞都有應該搞左邊樣先
你去健康台暗瘡post就有巴絲講架啦 不過講真而家毛孔都粗返 可能要定期打 但好痛
去印打咩laser好
有冇推介?
課金做EP機,但間美容院話係第二代叫Face UP
真係困擾左好耐 希望呢轉課金完係有用
Fraxel co2 係咪等於 fractional co2?
之前做過幾次普通co2(非fractional) 效果不太,啱啱做完fractional co2,等睇效果
你做完塊面有無出血同甩皮?
我原本淨係鼻同埋額頭少少位有窿好想搞掂佢,但依家整埋面連塊面都鞋咗

有冇保養好建議? 用La Roche Posay支B5都搞唔掂
依家又乾又紅又痕
會暗啞咗鞋咗 過幾日等面果層代謝左就會滑返
唔好用任何果酸美白去角質嘅野,只做清潔+保濕+防曬,清潔都盡量用溫和啲嘅

頭5日我會連敷靚嘅保濕面膜
希望過多幾日塊面會滑番同埋無咁紅
間美容院又係咁sell我買佢地舖啲mask先鎮靜到,好煩
請問效果如何?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞