凹凸洞治療一問 微針/Laser

800 回覆
10 Like 12 Dislike
即係隨時要五六年+可能十幾萬先會平返?
唔係,Sorry for 講得唔好。

我假設你想按照我方法噉去試啦,E.g. 去台灣做Co2 laser&外科手術。而醫生建議你做一組5次嘅療程
內容係
1)Subcision & filler + co2 laser
2)Subcision & filler + co2 laser
3)Subcision & filler + co2 laser
4)TCA Cross + co2 laser
5)真皮移植手術
計埋治療費機票酒店住宿普通生活消費粗略估計港幣四萬至十萬噉上下,視乎你點洗。

時間方面,因為你雷射同手術個休養期估計會頗長,你治療完都要休息嘛。每次治療相隔2個月(非手術類),噉你至少花1-2年應該會改善50-80%。

比啲耐心同信心醫凹凸洞係好難,但你不孤單
pico 無用
有人話有用 有人又話無
冇用
應該有,唔係新嘢
你打去問問
我打到起水泡 甩焦時個窿超級大 好彩有縮返少少
手勢都真係幾重要
Ching
據我所知香港係冇,香港醫凹凸洞技術真係落後人哋嘅,UP部機噉貴點會入貨。如果有誤,等你哋話返俾我知,因為我放棄咗香港醫好耐

除咗ablative同non-ablative,其他冇咩用。你唔痛唔出血點重生?你個凹洞組織比正常皮膚硬,要先破壞佢然後生返健康嘅皮膚先至叫做有效。

方法啱+醫生手勢好+適當護理=有改善。
痛唔痛
可以分享依家情況嗎 ?
邊度做

幾錢,介唔介意分享
唔係樓主,但我laser 痛過挑針
挑針範圍有打lidocaine 所以都唔太痛
我subcision係成年前做
我覺得做完明顯淺咗好多 望返以前啲圖我諗都有40%

係腫到成塊面漲咗 因為皮下有瘀血 (好事嚟)
一星期後先消晒腫 兩星期多啲差唔多退晒紅

不過本身佢都係同我講做一次subcision 加 好似6次co2 再觀察 應該因人而異掛
thanks 巴打解答
咁而家隔咗一年有冇凹返定係都keep 到?
total subcision 連埋 co2 用咗幾錢?
overall 你滿唔滿意?

sorry 好多問題
大家都好有米
我諗有少少,同啱啱做完康復嗰陣又冇得比,始終個真實效果要時間慢慢出嚟,而填嘅透明質酸多少會流失,自己生嘅膠原又有限,面頰嘅改善我覺得係最大,反而太陽穴位置冇咁好咁
但整體我冇後悔做,本身面頰真係算大範凹同流失膠原,做完個視覺效果真係淺咗一截,社交距離first impression啲洞起碼唔會再咁起眼,只係自己都會執著啲洞係某啲燈光下太陽穴啲洞又好明顯
有無人聽過aveda 膠原再生?
見有啲美容院話佢係einxel plus第二代,但又好似儀咩美容院用呢部,唔知有無用
收費係單次定package價?
佢co2 有package 我記得係平幾千
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞