凹凸洞治療一問 微針/Laser

801 回覆
10 Like 12 Dislike
其實凹凸洞係咪連改善都唔可以
每次做完純粹做完塊面腫脹左 好似好左啲咁
等消左腫又變返原本咁
但如果講到EP得幾個鐘復原期,咁都值得做既
因為ips個陶瓷肌,老實講,甩完皮就真係堅靚,冇哂印,毛孔細,又白滑。但如果之後防曬冇做好,保濕冇做好,會反黑,會乾到痕同吉吉地紅紅地咁。而且,要等3日先會甩皮,頭呢3日又腫皮膚又會黑左好似燶左咁又乾又吉又痕。然後第4日先開始甩,第5日先開始靚。
個復原期其實都好長下,好似冇EP咁值喎
所以我稔住去樓上c兄介紹果個高壓氧
連做3,4次,睇下有冇效
始終ips d廣告發水成份太多,療程又只係治療師做
改善一定有嘅
不過都要針對返塊面係咩類型嘅痘疤比較多
咪香港做
想救得一個得一個
香港好多呃呃騙騙又非專業又貴

利申:在韓國、新加坡醫,皮膚科醫生處理,好返50-70%,package價平過香港,但不包括機票與住宿錢
韓國有邊個介紹
佢地會做啲咩療程
真心求推介
明明韓國整容咁撚勁但醫呢啲就好似唔係好搵到資料
我韓國做個效果都唔算好顯着😂唔會特別推薦。

反而我係新加坡醫,最有效果,不過你要識英文溝通。

我啱啱去咗台灣問埋真皮移植手術,下個月會去做,進一步改善,個醫生都話我前面嘅laser療程效果唔錯,幫到日後嘅填洞手術。

我建議係budget同時間有限的話,台灣係best choice。
韓國醫洞唔先進的。如果係醫膚質問題係可以做嘅。

醫洞嘅話,佢哋多數用磨皮去做,但我做完發現將會非常消時間,唔抵玩同埋心理壓力都大,因為面會好紅,係爆血嗰隻。我果斷唔再試韓國。
有無台灣嘅醫生推介
Sylfirm X效果好好!
凹洞睇醫生用pca有冇用
2年前食完A酸斷尾暗瘡 之後係兩間美容院打咗total差唔多20次CO2 laser
凹凸洞叫做好咗5-6成 頭幾次效果比較明顯係開心 但愈打愈少改善 感覺唔值咁痛同爛面幾日 打到灰撚咗

之後又試咗2次陶瓷肌 個刺痛感都唔好受 皮膚甩完皮係滑咗好多 但對凹凸洞冇乜幫助

依加搵緊EP打 好似同CO2差唔多價錢
睇下過幾個月 打咗幾次之後再分享

新一年祝大家都靚靚 加油
咩嚟? tca就聽過
應該都係美上美
始終出名得嚟又好似冇乜人負評
20次咁多down time 好痛
幾錢一次 點解唔去台灣
唔係,咪搵佢,佢台灣FB群組好多負評,之前佢有負面醫美醜聞

個人list就
吳X銘 (專做真皮移植)
葛X詳 (做真皮移植/UP雷射/皮下剝離)
羅棋X (專做穿刺移植)
黃維X(專做異體移植手術)
帥兄,個人分享係
如果你雷射完個改善程度降低,你應該試吓其他方法,雷射為副
始終打得多雷射都有佢嘅副作用,皮膚變薄敏感都幾難搞,會難護理
冇錯 我知道 所以想試埋EP 可能針對唔同類型嘅坑 出嚟個效果會好啲

最後針對深坑都係要考慮去台灣做真皮移植
Thx for your list

千幾蚊一次

做一次半次手術就話去台灣做
要定期做機嘅療程邊度咁有錢次次飛過去做
就你情況,你叫「完成」雷射嗰part,我覺得你而家可以計劃吓外科手術,停咗雷射。當然要有啲心理準備,個downtime約3個月至半年。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞