離婚真係俾想像中普遍

577 回覆
1149 Like 28 Dislike
巴打好耐之前喺鋼鍊post已經有留意你
點解世上只係結婚先可以締結呢種超越血緣嘅關係, 覺得有得婚姻註冊都應該有得註冊結拜兄弟唔通asexual/love disabled嘅人就唔值得搵到人託付終生咩
連外母都鬧埋就真係太過份,呢個男人好肯定唔會尊重一切做咗人媽媽嘅女人包括你本人,你離婚嘅決定完全正確
唔好結婚就一定唔會成為呢啲人
以前有個舊同事三十幾歲人第一次煮公仔麵以為自己好威po 上fb
所以嫁都唔好嫁個冇錢 搵得少冇錢請工人都係要個女人做返
岩架,有條件的確係最好搵返個有錢嘅嫁。
樓主pin this
其實通常係點解? 出軌?
你鍾意洗啫,大把人唔鍾意洗碗啦
有無完全唔嘈交或者嘈完係解決問題,感情無變差?如果只係忍都幾辛苦
巴打你同你老婆都好識諗
好成熟
肯互相包容缺點同欣賞對方優點
依樣先係幸福關鍵
祝福你地白頭到老 永結同心
依家唔知點解d仔 好興食 買大送細
笑佢地傻仔 定 唔知點講

利申 受窩者
pin this please 高質到不得了
唔出奇 我前任同我簽完離婚紙 翌日就有新仔啦
支持同性婚姻
1個二至三人單位,用嚟婚後一齊住
加1個迷你一人單位喺附近,俾自己或另一半得閒自己me time下,萬一鬧交都有個地方冷靜下,咁樣有冇用?
係咪架
Sorry 㯲錯負評. 你講得好中point. 呢類人冇考慮清楚就結婚, 結婚既諾言當食生菜. 只係停留係婚姻幻想。婚後遇到唔如意, 唔想附出就離婚.
羨慕佢地
可以畀老婆Carry
仲可以晚晚做愛
請問人有我有有咩問題?
有得結婚有下一代好開心喎
重點咪就係人有你一定要有? 你有冇思考過自己要d咩
... "有得結婚有下一代好開心喎" 有下一代真係開心? 照你咁講社會生育率就唔會咁低啦,你都未撚訓醒,on99
生咗仔女又離婚果啲 只係不負責任嘅冚家剷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞