離婚真係俾想像中普遍

577 回覆
1149 Like 28 Dislike
離婚唔係問題
至弊有幾多人離咗婚仲做得返朋友
出軌嗰啲仲當哂做仇人添啦

小朋友有人錫有人照顧,有個穩定環境就得
佢哋可以相處融洽就最好啦
對小朋友心理最大影響係D日日吵鬧嘅父母,或者唔喺身邊
成人關係幾複雜都係社會道德標準框框,睇吓你教佢D咩囉
3個中學玩到大既frd 2個離婚 1個上緊婚姻輔導就快離
無話唔得
呢個年代大家都係互相stalk人嘅
但係講到del相無咗老公身影就十惡不赦咁
你都係想講佢出去玩一定係雞一定唔照顧屋企姐
奉子成婚個堆好多都離婚
拍太耐而為責任而結婚 都唔少會離

人唔應該比年齡困住要做某樣野 更加唔應該因為見身邊既人結所以都想結
諗清楚未來幾十年對住同一個人會點 佢既缺點又可唔可以包容
仲有諗清楚先好生仔 唔係就害左下一代
有咗小朋友唔係咁易有屬於自己嘅時間,可能同朋友食飯都要帶埋小朋友,仲要照顧好佢

講真冇乜邊幾個生完小朋友仲周街蕩嘅老豆老母,有見過嘅但係佢哋啲小朋友都不約而同似營養不良
有幾多係假結婚
食飯食薯片食餅天一半地一半
唔鬧都唔會抹

仲有成世住屋企
對幾錢租樓供樓、燈油火蠟都冇概念既人
去註冊處會知
唔係個個都好似你咁諗喎
純粹存疑唔得?
我無你諗到咁黑暗
佢出post都係enjoy比人知佢過得有幾好啫
做下觀眾比下like唔得咩
聽親果啲都是結兩三年就離
又冇仔女
一定唔洗分
有 friend 搞過離婚,好似話法庭嘅案件編號排到 20000+
除非有其中一方真係好撚有米
如果唔係普通人家分黎都無意思
支那人比率呢?
你都識講而家離婚好普遍
仲邊有咁多人介意
我唔知你咩圈子啦
每個禮拜有date night,久唔久出去同朋友食飯飲酒都唔得
老婆唔喺度,老公就湊唔掂?
餵完飯上埋床瞓9點好唔好?個老公看住小朋友瞓覺都咁難?搵個保母搵兩老呢?
我成日都話結婚係另一種工作,唔係所有嘢順其自然就會fall into place
好多人只係懶就當咗係規矩,結咗婚唔可以點點點
連自己life partner都support唔到自己,點行落去
每樣嘢都難都要付出㗎啦,出去玩咪安排得好D囉
我好多結婚開心嘅朋友都係完全100%支持對方想做嘅嘢,你結咗婚就係一條team,你有事咪另一個頂上囉
但好多人都仲會計計較較,又鍾意控制對方
open relationship唔係咁解
結婚都可以有open relationship
你自己Google下咩叫open relationship再講啦
正到
點解離?
但現實中呢啲連登仔多數住公屋
攞多個錢刮砂都無
知唔知咩叫open relationship
唔通離完仲keep住d相望住傷心咩
Even拍拖 分完手都del相啦
你知唔知咩原因?
真 講得呢d鳩野都係死窮鬼
我上面咪講
open relationship>男女唔會俾婚姻約束到
你點理解到結婚唔會有open relationship
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞