男士美容集中討論

758 回覆
17 Like 18 Dislike
有無抗痘同收毛孔介紹
係咪早晚步驟都係洗面>爽膚水>Buffet + CuGHK 1% + NMF + beta glucan
早上就加防曬
混合偏油肌要抗痘收毛孔兼抗老可以搽維A
維A係咪可以藥房買?
有粒暗啡色暗瘡去做facial清暗瘡話有濃會再漲幾次咇幾次濃先會好想問有無嘢可以搽下?
咇多幾次儂變成暗瘡疤就可以sell你做激光療程fatfat

epiduo同clindamycin
聽日去藥房買哂黎搽
個個位成日一食炸野就生摸過去好厚咁 之前oxy5暗瘡膏又搞唔掂
底層粉刺
係咪照搽epiduo同clindamycin 可以解決
睇嚴重程度,太嚴重要睇醫生食藥
新手上路
想知大家早C晚A +防曬用咩牌子?
一齊討論下 邊隻好邊隻伏
我有幾粒瘡over 1年
睇醫生 話要laser 🤮
冇得咁討論
人人唔同
膚質唔一樣、耐受度唔一樣、過敏原又唔一樣、喜好又唔一樣
純粹share 下 你咁講基本上唔需要開美容post La
你要有基本資訊先有得討論
咩膚質咩性別咩年齡
皮膚本身有咩問題、想改善啲咩
本身對咩過敏,有冇皮膚疾病,曾經對咩產品出現反應
平時留喺戶外耐唔耐需唔需要爆曬
追求咩膚感,對使用感、品牌、香味有冇追求
追求平價CP值定奢侈感
重唔重視環保、動物保護、企業責任、政治立場

咩都冇好難討論
同埋美容台本身有個早C晚A post
虎紋可以點搞
動態定靜態
減眼袋有咩推介?
Mask冇撚用,市面上paper mask 主要成份都係水,而且入面既精華液係入唔到真皮層,唔好諗住佢會幫到你抗老
男人護膚建議:
朝早:清潔 維他命C 防曬
夜晚: 清潔 retional(維他命A) 面霜
其中防曬係最最最主要,uv 係造成衰老既最大原兇
護膚品記得要根據膚質買,如果本身油性皮膚用返易吸收
滋潤度冇咁高嘅護膚品,如果唔係會生好多粉刺暗瘡
你地朝早會唔會用洗面奶洗面?定清水?
脂肪型開刀
鬆弛型開刀,搽A醇少量幫助
淚溝型打針
唔能夠咁講
貴嘅高質素紙膜可以非常強力,高濃度活性成分深層滲透到真皮層
視乎你膚質、天氣、前一晚搽咗咩、起身多唔多油或死皮
A醇同胜肽同玻色因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞