男士美容集中討論

758 回覆
17 Like 18 Dislike
買粉色?
如果多油可以用sofina
咁我要應該搞好皮膚屏障先 諗住買cetaphil嗰隻redness relieving晚霜
我暗瘡問題唔嚴重既,有時捱夜/食炸嘢先爆暗瘡
但下巴啲印好明顯
redness relieving應該ok呀
下巴你可以試打輕度laser
做laser通常要做幾次?
做緊facial,佢地睇過我冇凹凸同唔算嚴重,主要係之前口罩搞得唔好。
squalane對修復好有幫助
有預算可以買anr精華
其實kiehls都好好
你一次過轉成條line會好容易刺激到皮膚
建議你慢慢介紹新產品,建立耐受性之餘可以清晰分辨致敏源
試下TO niacinamide powder溝爽膚水拍面先
加多枝藥房嘅differin 0.1% gel乳液後薄搽
防曬就要嘅,但係spf15太低啦,起碼要50
建議各位男士youtube睇下英國james welsh
唔知你咩情況好難講喎,至少都要打四五次啦
黄金射頻·膠原重生管理療程
有冇聽過依個有冇用? 唔同laser
但又見到佢話可以收細毛孔、撫平凹凸洞、緊緻肌膚、減淡細紋、增加彈性、減淡色素、亮膚、改善暗瘡
有聽過,姐係人哋講嘅膠原bb槍
呢隻係唔錯,特別做凹凸洞同毛孔
不過要留意下佢做乜機
用有色物理防曬唔係仲好咩?
anessa, 非常抗汗, 唔笠有部分款仲會好乾

allie, 比anessa 弱少少, 但使用感好d

biore平, 但防護效果無樓上兩隻咁好

全部萬寧屈臣氏有賣
石頭瘡點搞? 做完美容滑一排 一食錯野又生石頭瘡,好難搞
見到佢個白頭,但出唔到嚟 睇落好深層 請問點搞?
搽親嘢上面
塊面都好似唔吸收咁
連爽膚水都係
莫講話防曬
但塊皮好多印
追post見到一定要搽防曬
有冇邊隻防曬係比較爽
搽完唔會反光咁

依隻?
有冇單價美容院推薦?想清潔+保濕
大能量到一年一次嗰啲係好勁,香港應該冇乜地方很同人做咁大能量,一來賺少咗錢,二來做到咁大能量多數要落麻,做完之後塊面會腫幾日
你唔係户外活動,用低度數都得
我有去一間做女神針,日常美容黎講我覺得係最有效同抵做,唔想賣廣告咁,你留tg俾我丫
想知男仔打水光針有冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞