男士美容集中討論

758 回覆
17 Like 18 Dislike
爽膚水有咩推薦
用緊菇水好似麻麻地
你咩膚質、想改善咩問題、洗面同保濕用緊咩
易紅 應該係乾性,但成日出油同粒粒同豆

洗面用infree 綠茶洗臉
敏感肌,試下minon綠色藥用系列~
正常一個routine唔應該用兩支酸 check下有無conflict
另外niacinamide控油我會prefer日用
你可能需要去下角質先
我睇youtube皮膚科醫生話爽膚水只係好水既精華 其實可以skip fyi
咁lamer精華好用嗎?
會吾會好油同埋用係用成套?
另外吾記得講我仲有用Lamer精華
我未去到個個年紀 無用lamer答唔到
喔原來….屌我先23咁我個frd買黎送比我做咩野事
因為佢d野都幾潤 如果你話你岀油勁既話 可能真係要試
出油勁要再用D潤既野?
試下用唔用到 如果你想用既話
有無人用開retinoid好似好work咁 我用緊ot支granactive retinoid好似唔係好明顯 定係要長用?岩岩用左3個月

因為仲有用aha 30 bhb 3 皮膚有好左既 不過唔知係因為邊支
april skin 艾草化妝水,成份單純,夠保濕
可以試下paula choice 支RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA

有時我當化妝水用, 用完直接少左出油。

不過無用開酸既話 會有dd 刺激
邊到買到
試下ordinary peeling 血紅色果隻
濕潤皮膚好吸收啲,洗完面角質層會比較乾,toner係幫助令後續保養更加發揮到作用
另外擦拭toner可以輕微幫助去角質,都係令之後吸收更好
oh 巴打你投資到咁多,因為通常男士唔會洗咁多落護膚我先推薦開架
你用開專櫃直接用skii神仙水啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞