定期存款邊間好? (20)

999 回覆
1 Like 3 Dislike
要特選
dbs 依家港元定期好似得3.3 6 / 12個月
你地開黎只為拎迎新?
定新客個利率會再高d?
簡單d講應該姐係2個月3.5%活期?
只不過要維持番4月30入果個數姐 (5萬)

中間冇睇錯4月30後係可以再入錢
所以5月1再一炮過入哂d錢
之後就算維持5萬應該都有個rate

係恆生d term用得好複雜
明明其實就係定期 入左唔理就得
100萬4.3/500萬4.7活期到31/5
App開account有200,eDDA有500
推薦1人1500,3人2000,5人5000

如果夠人預我一個位
我得50萬😓😭
恆生好煩成日唔俾你喺自己戶口轉錢走
咁我寧願做馬拉松同大富翁,開咗個戶口就咁扔錢入去就得

恆生做完萬一唔符合佢啲要求最後咩都無
我都收到...但唔係好明佢個利率係點計
5月活期 0.625升到1.9 再額外比多1.275
6月活期 就4.9 再額外4.275
額外果d會起8月現金過戶
計數舊錢就係計4月30結餘減2月28結餘

其實個rate係幾吸引 前題係你要跟足規矩
特別係5月 唔小心dq左就冇得玩
自動轉帳 atm拎錢 要自己計左條數
其實姐係虛銀做緊既活期 好似mox咁
哦 唔該哂6月即係可有成9.175
但咁真係好煩
恒生我會日常會用⋯好容易中trap
睇下屋企人有冇收到依個優惠先
日日計來計去好Q煩
呢間開過
拎完啲獎勵就轉返啲錢出嚟
屌 係喎

姐係搞咁多野 除返開都係3.4 仲要8月先派錢
轉錢真係勁on9
大額轉渣打唔俾,轉hsbc就得
跌到3.5% 啦
可摸耳講下點拎啲獎賞?
通常呢啲都係入佢指定嘅金額入去 擺夠幾多日就直接比現金你/比一股股票你(拎過apple, amd呢啲) 通常都賺到1000以上

futu/華盛/長橋/webull/漲樂/復星我全部開曬 拎完著數就走人
漲樂呢1200係要點拎

一股股票個啲你即放?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞