定期存款邊間好? (20)

999 回覆
1 Like 3 Dislike
岩岩打左,話可能個report更新慢左,都係隔幾個鐘再睇
livi 今日又派加息卷

出手低過佢大佬
佢大佬 3個月 3.35 6個月3.55 一年3.65
Livi mox 唔驚
中信其實都幾差下
要等一日先計新資金已經呃咗一日利息
仲要update 得慢
唔係高息真係唔用佢
昨天南洋港幣仲有1年 3.9
但要100萬新資金 同南商理財/特選客戶
張卷3月31日到期
我d定期4月尾先到期
我都差唔多
我尋日同apps入面cs講 如果你地再唔搵上級覆我 我就會投訴去金管局
唔追佢 佢就唔會理
然後今日有Cs manager 打左俾我
我話講真 d利息話多又唔係好多 但依家個問題係我地已經再三問過係唔係真係可以有依個優惠先放錢入黎架麻 係你地承諾問題喎
其實CS都唔係做決策個個 我聽到佢都好無奈
佢話賠返$500 deliveroo coupon 冇其他商店揀
心諗deliveroo咁鬼貴..
依單野 我覺得最大問題唔係無左個$3500利息 而係堂堂一間銀行 市民放晒d錢入去 但佢哋竟然可以咁無誠信 話反口就反口 話改條款就改條款 完全無誠信可言 真係好離譜!
即係表示銀行決策部門和CS部門沒有溝通下就confirm 客,雖然條款有寫最終決定權係銀行方面,但沒可能銀行內部溝通問題做成客人損失而要客人承擔,間間都係咁重得了
但係上面有人話之前都真係可以兩邊利息一齊拎
所以我諗係決策個邊嘅問題多
咁你有冇accept到個offer
我send左email後佢琴日用客服電話打俾我但miss左
諗緊好唔好打番俾佢問下跟成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞