定期存款邊間好? (20)

999 回覆
1 Like 3 Dislike
我都係諗住食完佢迎新3.5% 同10%定期就bye bye
之前一次過開埋mox credit 都係秒批
想問高息馬拉松個d係咪每個月可以自己放多/少d$落户口食佢個息?
因為未試過,就咁睇平均無着數
1. Min bal requirement好似無
2. 任何銀行做完定期都可以draw錢走
3. 新資金定義唔清楚因為我都係新開戶口,所以所有錢都屬於新資金
4. 定期可以喺app做,但係因為我係3月開戶,3月31號之前都會有新開戶特惠利率,呢個就要去分行做,如果普通定期可以喺app做
3.4到
即係係app入晒d 資料, 佢再即日打俾你對野?? 然後再等佢批??
我都想開, 但想知上網攪定去分行會好d
Bea supremegold 入50萬有3000

大家點睇
唔好意思想請教大家,中信大富翁個額外利率其實係咪唔關定期事
係適用於普通活期存款?
我今朝睇過 應該係活期息
不過如果放三個月 我唔知做佢個3.6定期好
定係就咁大富翁
唔係好息計大富翁個息
假設你擺10000蚊,第一個月利息1.2%,大富翁會顯示你第一個月可以收到利息10000*1.2%/12=10蚊,而實際上月尾你會收到10000*(1.2%+0.625%)/12=15.2蚊
0.625係本身活期息,可以疊大富翁個息
明白,而家d新資金做晒定期,唔怪得禁入去大富翁見到可用既新資金係$0
咁好似計落定期多錢d
咁計唔係大富翁高d 咩?
唔使
要等一期完左先可以開新一期
3個月/6個月邊間好?
3個月寧願玩渣打馬拉松
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞