[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (9) | DLC 4等候區

742 回覆
7 Like 3 Dislike
多謝解答
有冇人d 王子公主特登唔玩佢專職
轉去玩其他職
即買可以爽玩,好似第二章左右就送鋼定銀武

同埋新玩最好拎埋手機連動果個特典,把武去到中後期都勁
手機特典武可以用到end game
玩low turn唔會單獨諗升唔升得切
最重要係你個戰術係點,要達到咩stat threshold先執行到,同埋有幾reliable
而今集好多時有2-3隻boss killer就夠,除咗主角之外冇乜角色需要特別練
公認最麻煩係22章但係到果陣都有足夠嘅即戰力捱過

遭遇戰就不嬲都assume唔打,ltc又好定一般tier list討論又好
比咗安娜用,特登魔騎轉聖者
超遠屈臭boss,仲要加幸運
艾比龍族用血仇戒
好 等陣去買
終於入手,開game
見有個Save留低咗,順便更新埋之前個8章後DLC速攻
Vander大活躍
https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vRfqF8LqDYb1q4Nhgldrhy-QhkoNYyshbcqsY1B27BDXX43TDw0AedRd4uZvXWkwy1whOrTQsvFzTiv/pub
戰果:
Veronica外傳,殺0隻卒,3 turn clear
Chrom & Robin外傳,殺9隻卒,3 turn clear
想問下超難隨機成長bug fix左未
止水雷轟唔會減傷,但鐵壁會
所以先會搞到Engage後啲敵人可能唔理佢
DLC 越早打越易,全部都輕鬆全清過關
超難呢關要拎齊2個箱真係又趕又煩
無DLC都唔知點搞

左路 傳送仗 1嘢傳5隻上去左面寶箱位
留1隻裝sigurd同右方會合 /1隻celica末世飛走
右路就直驅長進

個陣屈迴避坦/艾克 頂3回合下路
蛋糕體術威力3 但裝左上身勁過其他同威力既武器
隻game劇情垃圾同系統到喊
風花雪月故事就不在話下
連3DS 隻Echos 都不如
Echos男女主角被逼上戰場之後理念唔同各走各路最後再和解
中間又提到階級衝突
呢隻純屬係打邪龍
一陣賣得差任天堂又考慮腰斬FE就好笑
咩叫系統到喊

同埋好似賣得幾好
而家FE都算大IP 無可能斬
劇情廢認同
但gameplay好玩過風花
睇日本實體銷量比同期風花低咗 但同當時曉女超惡劣既銷售仲有好大距離
終於爆機
臨尾破防後1 turn KO佢,打多條血都仲得

反而尾2嗰關仲難打 (最難都係DLC 聖王)

等DLC4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞