[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (9) | DLC 4等候區

742 回覆
7 Like 3 Dislike
超難啲遭遇戰仲難過你主線,大約11章有第一場。

如果你慢慢玩,玩左十幾個鐘,好似第七八章左右都會出遭遇戰。

另外,打唔贏可以降低難度去困難。

如果唔想降難度,就去買DLC。DLC 多幾隻戒同多幾關俾你升lv
估唔到會難打過主線 暫時未打過

我已經打完第9章 未打第10章

所以遭遇戰係跟據我玩嘅時數而出現?
打完11章會出。

唔知佢係咪計clear 左幾多場先會出一場遭遇戰。
我第七章完左就轉去打dlc,打左兩場dlc之後就出左遭遇戰。

另外,dlc地圖出現既遭遇戰係易打好多,主地圖15lv左右,dlc map 只要5lv。

所以請你課金
每日隨機打遭遇戰唔可以帶滿人 要望對面編成出 對面超多敵人 唔會清得切 實比人圍
我個陣有關打3次都輸 諗2諗直接出5個人算 係咁屈迴避法坦chloe算9數

但打贏1次 你下關主線就太easy 所以建議打唔贏主線先打遭遇戰

之前打超難無DLC
我係超難mode

想講係一場遭遇戰都未出過係地圖
每日隨機出現嘅機率咁低嘅咩

我朋友係困難,日日有得打,見佢玩得幾開心
果難先會每日出現,超難係固定數量。
直推上去11章先會出
估唔到會難打過主線 暫時未打過

我已經打完第9章 未打第10章

所以遭遇戰係跟據我玩嘅時數而出現?
每日隨機打遭遇戰唔可以帶滿人 要望對面編成出 對面超多敵人 唔會清得切 實比人圍
我個陣有關打3次都輸 諗2諗直接出5個人算 係咁屈迴避法坦chloe算9數

但打贏1次 你下關主線就太easy 所以建議打唔贏主線先打遭遇戰

之前打超難無DLC
我係超難mode

想講係一場遭遇戰都未出過係地圖
每日隨機出現嘅機率咁低嘅咩

我朋友係困難,日日有得打,見佢玩得幾開心
難先會每日出現,超難係固定數量。
直推上去11章先會出
之前打以為係11章之後就每日隨機
因為有時係連續幾日都冇
趁打風玩完左困難+causal. 今集戰棋feel 唔錯,有一兩關game over. 育成同故事就比唔上風花雪月,少左卡通片式2D cut scenes. 留意到 有透過移動鏡頭去 避開站樁式JRPG 對話流程如果有多少少地型要素,E.g. 高低位 視野距離,會好玩啲。
有提名
風花贏埋best rpg 呢隻得best strategy
呢個時勢有上榜已經算好
TGA 咁偏向西方驚
真係睇口味
風花我爆咗7次
呢隻爆咗1次就無心機拎出嚟再玩
其實我意思係可惜明明上集劇情整得好 今集變得咁垃圾

平心論策略性都好玩所以可能先入選best strategy
辣殺驚陪跑,又開始對FE悲觀了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞