[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (9) | DLC 4等候區

742 回覆
7 Like 3 Dislike
比四翼打返自己/兩隻龍尾章打boss有特殊對話
玩咗兩關完全無心機玩落去
過關cg有凡德雷同伊爾對戰,但實際上冇戰鬥對話
比錢支持佢
第6章挑邪龍
第一關已經俾啲狗圍

3H係光榮整
https://pastebin.com/bkdDAHDe
有人3 turn搞掂咗超難第6關
其實好矛盾,呢個時間大部份人已經爆咗主線,用爆機save玩完dlc4拎咗5隻新角,雖然想培養佢哋同睇對話,但已經冇嘢好打,除非玩2週目,偏偏佢又冇ng+,實在冇咩動力去玩
Yes, 等太耐
我已經normal打當睇劇情算 但係都有d痛苦固定lv同職好折磨
超難DLC第三關終於過到
打咗50回合
3turn不了,1turn穩陣啲
滿支援三級長滿級結合武器攻略
帕涅托涅配三級長強化咗結合武器,繼承技能血仇+月之手鐲+
啦啦隊:琉爾&庫洛武,貝珥&阿爾馮斯,賽安達斯&西格爾特,愛爾&貝雷特,尤娜卡&艾克,艾比&神威,芙嵐&維洛妮卡繼承技能再移動,奧爾坦希亞(不用紋章土)

尤娜卡行到愛爾右面用帶回,琉爾係帕涅托涅左上用支援+,貝珥行到琉爾上面2格
帕涅托涅用狂嵐15傷,帕涅托涅結合斧普攻26傷,艾比開大龍咒,芙嵐用契約後行去帕涅托涅左面2格,帕涅托涅用無慘39傷,咁就一行血。
賽安達斯起舞後行去帕涅托涅左下,奧爾坦希亞行去帕涅托涅左上用遠程聖療回血,帕涅托涅結合斧普攻31傷,愛爾開大,奧爾坦希亞用遠程聖療回血,帕涅托涅結合槍普攻26+34傷
實際上可以打3行血
啦啦隊加多2個人:瑪德琳&艾利烏德,錫莉奴(不用紋章土)
瑪德琳行到愛爾上面用拉近,芙嵐用契約後行去帕涅托涅左面2格,錫莉奴用遠程聖療回血,帕涅托涅用普攻34傷,賽安達斯起舞,孤雷葛里用遠程聖療回血,帕涅托涅結合槍普攻24+32傷
我再開打到20章拎埋米媽先去打 險過 入面有s武未執唔知回想有無得執返
試過跟正常路線行,啲S武打完都冇咗
即係俾我地打boss前要換好武器 打完要還咁解呀?
第三關
超難多勁多敵人,行前小小就全軍出擊,2邊炮台又硬
降咗困難之後易勁多,呢個先係正常難度嚟
DLC第4彈降低左隻game既評價
但故事好過正傳
真心唔明點解出左dlc 4
俾咁多新角你用
但又冇ng +
岩岩打完拎左都唔知有咩可以打
希望之後仲會更新
想要NG+同埋自訂外觀上戰場
剩係可以休息用, 邊有心機整
dlc啲武器係定咗嘅
如果要佢把S武器就上eshop download個pack
邪龍章遭遇戰啲金兵幾fat fat
明明好似灰狼咁唔縛主線 打完開主線過第6章自動入隊咪ok
阿妹配咩技好
軍師戒+堅持
再配個必殺刻印比暗黑無光
仲勁過花月同裂口女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞