[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (9) | DLC 4等候區

742 回覆
7 Like 3 Dislike
冇DLC?
好奇一問, 點先可以練到咁?
有DLC
去到17章左右 已經有3隻角色 200+
主角max左魔防 轉左格里芬
超難遭遇戰難打過dlc同主線
係咪遭遇戰?
佢一出係會高你幾level
超難船上遭遇戰搵笨嘅
敵人隻隻數值200幾,全部飛兵
自己仲要分2邊配置
玩火紋第一次用爆左幾支杖
今作真係幾有挑戰性
第19章

原本賊船110 打140 都仲可以頂到。但到左下一章見到啲敵人已經上到170 180 能力,就放棄算。

之前一直全部卅幾個人都用,邊個能力低就出邊個。打到上去先發現敵人能力跳級好快。

而家留低個 save 之後有機會降做困難先再玩。然後開個新save 只用王子公主play,集中返啲資源
用全部人可能真係唯一合理嘅練錯
玩超難仲要無得練等
依家我打到24章, 都有戰力不足嘅問題
第17章

我隻隻都學 以神威為中心整個九宮陣
屌, DLC聖王卡到好撚燥
啲騎士硬撚過閪, 啲增援又咁撚多
又要迫你打快攻, 爆完水晶又立即出9隻增援

左邊騎士雙防都高
個場又空曠
又要3石同turn爆,上面仲有隕石法師封你重甲位

超難 唯一一關要堆屍過 (好彩揀輕鬆留一手俾自己)
同埋Youtube拍片教人打個啲
玩普通或者困難難度, 都好意思教人配置
佢地都幾撚厚面皮
爆水晶之後出個9隻增援全部都係高速
衰起上黎, 隨時成隊人要一齊打先解決到3隻
下一Round一定圍死
唔得啦
上下夾攻一定守唔到,敵人識揀脆皮打,仲要爆石拉散咗個陣

焗硬爆上去殺boss
神威放霧真係正
爆左石之後要即推上去殺boss,過兩三round 一定俾人圍死
騎馬佬mvp 開結合單騎打爆1粒水晶 跟住阿妹又係餵鞋無雙打一路 主力就中間衝上去
老實講,王子前中好好用,後期輸出唔夠,皇女,前期有用,中後就無晒力,我兩個都用星玉,都係養唔掂,一定要食藥先可以長駐
哩個係遲打早打問題,早打有機會輕鬆,如果後期打,啲人練唔足就好撚難打,我打咗3次,諗好策略,主力要食夠藥先可以勉強過到
其實想玩果隻hehe囡囡,不過太後先有得用
我Restart 左應該有5-60次,最後係一開波就射死一隻飛兵同埋引曬左右敵人過黎送頭先,之後去到爆石前都係輕鬆play
D台仔一堆都係咁,其實醜唔醜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞