[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (9) | DLC 4等候區

742 回覆
7 Like 3 Dislike
我打法係全軍向右推,右邊敵人脆皮易清啲
但清完場就
靠Youtube 搵錢就係要厚面皮
睇人話艾比好勁,一下就比對面d弓/魔法師打死,好難養
用飛行比弓秒好正常
勁人用就會好勁, 食左速藥再移動都真係唔錯 飛飛小隊幾好用, 但我都係習慣左用神威
艾比缺點係命中低
連對方飛行近攻既一埋身都必追擊比人打死
有咩法師唔比人秒,佢勁係因為識飛同魔力成長唔錯咁解,點解當左佢係坦咁
命中都好多方法加既, 不過係咪要投資佢就睇人了
裝命中+20俾佢已經夠啦
Sor1999, 我指投資速水
貝老斯個提爾狩斯之杖點先用到 結合左都加唔到射程
原來要魔道先用到即係艾比無得用
咪好似之前有個巴打講咁 隻野唔係又快又坦又高攻又回避高都係垃圾嚟
又可以加20命中又可以渣貝老師拎天刻又可以飲速水 大把解決方法 雖然真係偏低命中
艾比專職掛貝老師係為左飛行女神之舞易走位同天刻脈動命中補正
比起加兩格射程 女神之舞緊要好多
今集迴避坦法師打橫行
玩超難無dlc係唔建議玩ivy
都係嗰句 Ivy 基本上公認S Tier
其實玩 low turn count 隊嘢升唔升得切lv
同埋遭遇戰 敵人over level 用Ivy又係咪掂

純粹問下
low turn count 去到17章應該會遇上好大嘅阻力
玩得ltc 通常都係要靠d一上手就勁嘅角色
想問下
如果依家買GAME
洗唔洗即時買埋DLC?
定去到第7章先會有影響?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞