[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (9) | DLC 4等候區

742 回覆
7 Like 3 Dislike
DLC 3 基味兩兄弟外傳點樣過,仆街下半頂到清晒兵,佢上半又出增援,地圖大又空曠,yunaka 都頂唔撚住,畀佢連攜連死埋

有冇清講下點樣過? 未推主線,救完威神
yunaka配神威放霧,法騎(或者其他高速輸出)配迴避刻印企霧反撃清敵
或者主角配神威放火擋路,一隻隻打
指名帶海克既坦,靠回擊都清到3隻
而家先知有固定加點呢樣野
好想快啲打完一週目
你係清唔到保護罩外面啲增援
我打法係盡快破石,左方打起,清左上弓手,留1隻飛/騎兵,先引中間重裝,呢個時候啱啱出騎兵同右手面3隻斧過到黎,所以帶左3隻法師2T搞掂6隻重裝,清埋騎兵又到出第2次增援,左上仲有堆飛雞就唔主動引的,主力清第2波,左上石用soren超遠距離爆,呢個時候應該過左10t出第3波,清哂場又破罩點舞都得
最緊要都係帶破甲&騎武器,有能力先打死法師同支援,呢2隻高命中係主要令你yunaka頂唔住原因
搞唔掂
超難輕鬆玩咗幾次都唔可以唔死人
最後堆屍過咗算

騎士太硬,裂口女必殺都唔可以1下殺
慢慢龜到清場後,一爆石下面就出增援上下夾攻
上面有隕石法師拉打,下面仲有噁心嘅狼
地圖有水tum令你走位困難
要打2隻boss,一turn殺唔晒
3舊石仲要同turn爆迫你有人落單/分兵

投降
想請教瑪莉卡s戒招滅殺,致命傷害即係咩意思?
果個敵人即死

roy戒cls 加38能力值 夾槍鬥士幾好
成隊黑妹最低lv但最痴線係佢
玩到22章 扶番起冇練嘅小清水做戰神

sigurd戒建議魔騎anna用 +8移=14移 成場飛 癲
呢個比起前面嗰幾關dlc我覺得算易玩,玩到15章去打呢關,都係靠花月,主角,狼騎,yunaka幾個做迴盾,其他都係法師弓騎咁玩
我打爛咗三粒石之後,就大隊係左邊,右邊用狼騎裝雷劍一個拖住,再慢慢過返去右邊
DLC 可能真係越早玩越易
我去到22章先打
打到勁灰

反而轉蛋女王就好易打
可以試下用杖 我20章打 爆完石用自傳杖同救援杖拉返黎大隊
然後右上邊放火控場邊打
想問下10級轉了高級兵種
即刻橫轉會唔會蝕左lv的
唔會
有無人覺得隻game得廿幾關打完無2周目 個內容太薄
唔計dlc連埋外傳都過四十關啦
一週目都隨時上百個鐘 邊忽薄

本身隻game 重玩度又高 無NG+都值得開二週目 淨講時數應該高過市面九成game
主線完左接住去打
開始就速推上去
左邊主力法師,右邊就弓手
3石分別搵3人爆,主力集中係中上方
之後集火boss其實就打完,唔洗理援軍
水tum會阻援軍上去,令你有時間清晒上面先
再企好位等援軍上黎殺
冇慢慢等援軍出晒黎,版面上敵全滅就算
可能拖愈耐愈難打
佢衝落黎應該一個龍穿炮就定晒
下Turn用飛刀又定到5隻

好多時間慢慢清
SP轉換要用勁多碎換
無得人人都學
紋章士對話開唔晒
我依家24章先打DLC3
聖王啲增援好鬼硬,三再動都未必打得切
計埋外傳40關都嚟啦 打埋超難一關快既都2粒鐘 就咁打都80粒鐘啦

佢?
啲職業已經俾人解包晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞