[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (9) | DLC 4等候區

742 回覆
7 Like 3 Dislike

佢咁樣固定晒唔可以自己揀職揀武器
難度又高
重玩真係唔會想打多次邪龍,冇咩樂趣

仲要一開始每場可揀人數太少
想觸發晒d 特殊劇情都唔夠
佢應該要學 if 咁,打完一次之後可以選擇直接跳去最後一章或者唔使打直接用得。
第6章一出,直接轉普通難度清左邪龍佢算
yes 第1章以經勸退 本身以經爆機無哂熱情 仲超難固定真係貼錢買難受
而家出新dlc姐係點樣入 爆完機未入返去睇過
應該爆咗一次機先再開新save打邪龍之章,定係盡快打咗佢好啲
睇你想唔想帶dlc堆人打主線
不過太早打爆邪龍章既話 神龍章會難打好多
今日開Youtube見Excelblem打緊Ch3都打到用剩一下悔棋唔知佢最尾過唔過到

其實佢set到有任何一個save去過Ch21 (開晒角色唔驚劇透)
跟住外傳完全分開,主線角色任用(基本職,無技)

過左外傳就全部主線save登入即送新角5隻 (跟主角Lv)
搞掂
未開始玩dlc 見大家打到屌晒老母咁咩事
劇情好過正傳但戰鬥就堆敵人就算
玩緊d 新人,賽皮雅專職感覺麻麻,不過玩多陣先冇轉佢
瑪倫嫌佢將軍行太慢,轉左做狂鬥
孤栗有50魔力成長,正路都係照玩返堅者或者魔騎

兩姊弟暫時用起黎普普通通

將布修隆轉左做炮兵,幾好玩,雖然秒唔到人不過成日離遠偷襲或者補刀都幾爽

附魔仲未試,諗緊用邊個同點用,不過見敵人用都好似幾有趣
條龍正章明明話佢係龍族,入左隊變左飛行
其實dlc係咪隱藏lv跟咗正傳嘅入隊隱藏lv? 然後佢又鎖咗職業lv搞到啲角色平衡奇奇怪怪咁,正傳遲入隊嘅阿妹啲stat高其他人一截
有無附魔師個表?
想睇下有無附魔加幸運
唔關level事,係角色嘅基礎值本身就有分別
前期果班好多基礎值加埋得0-10點
後期果班多數20點起跳,40-50點都有
DLC4入面仲要件件同level,所以咪凸顯個基礎值差距
玩緊2周目
幾章打dlc好
廢時升到太高lv
前期又轉唔到職
想轉職去續戰龜証,我開左連線就龜到夠証轉上去先再打
唔知佢係咪有上限,紋章士+特技+食藥 etc 個能力,上限好似加得20

裝左幸運+10 同 +6 之後,紋章士個數得 +4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞