[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (9) | DLC 4等候區

742 回覆
7 Like 3 Dislike
打完DLC 再爆主線,係唔係無特別嘢?
主線玩到廿幾章
依家先入五件
練一隻已經好曬心力
四狗打自己同姐弟打老豆有特別劇情
仲以為會參與主線同有特別Ending⋯⋯
唔該
重玩試下第六章後衝晒dlc
睇下玩唔玩到新角先
唔咁做新職新角根本冇機會玩
DLC有無話應該幾時之後先玩咁?

我主線只係去到GOLDMARY之後左右
想玩新角新職業
但諗起開新save 要重打神龍之章及邪龍之章就覺得好煩

打完神龍之章就拉高晒成隊lv (仲要前期要靠刷連戰先有大師証⋯⋯)
又要打第2次邪龍之章

依家打神龍章升到主角一個打一路
今條關卡設計係好過上集好多
但上集我爆咗7次
今集完全唔想玩第二次
金瑪莉嗰幾章應該係最好時機 隊人正好開始轉上級 同DLC入隊班友無咁大差距
姐弟其實同Merrin Panette差唔多能力,reclass出去都好勁
留喺本職又可以用龍石同屈戒指bonus,好靈活
我係打到第九章打,都係用續戰刷證
而加用晒5個新角打主線,都幾好玩既有d 新鮮感
仲迫自己點都要用一隻炮一隻附魔
龍武器得4個,有冇得再拎架
唔夠用
主要係食emblem龍族個bonus
例如rafal配ike有多10%減傷、nel配carmilla有擴傷、可以揀龍脈效果
家姐最大問題係特技綁死要係跟細佬,仲要加得一round
Panette都算物職最強,咁都滿足唔到你
龍石勁在唔食鍊成資源,唔靠crit都做到2 hit KO,而且咩敵人都打得穿
我呢轉唔玩DLC戒,Nel配Sigurd個表現都幾唔錯
究竟邪龍之章啲人係原本就咁痴線定係
真係咁
佢寫到性格反轉晒
其實有冇講砂國王子點解要幫邪龍
定係我又冇留意
派主角去打fogado有對話

我反而係想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞