[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (9) | DLC 4等候區

742 回覆
7 Like 3 Dislike
新手lm
原來仲有Hector線,啱啱先打到16章
今個世代仲會唔會有FE出,NS上面兩隻都唔係幾啱玩玩開舊系列
Hector線其實同Eliwood線大致一樣
只係有幾關唔同 同埋敵我配置會有分別

但係如果覺得烈火太易嘅話Hector Hard mode應該會稍為有挑戰性啲
ok
Hector Hard mode 評價全S 先顛
玩完烈火琳線 正正常常唔洗死老豆老母咪幾好忠就忠 奸就奸
宜家系列 堆角成日變臉又寫得唔好
hector hard我玩到魔封者棄咗
出得5個
HHM真係on9在扣出擊位
casual又好ranked又好,個玩法都勁扭曲
我前幾章都係輪住出,
玩到呢章覺得夾硬輪住出真係會唔夠level唔棄唔得
請問下 有冇中文同幾錢?
switch nso貴啲個plan 嘅gba模擬器嚟,冇中文,不過你可以好似我咁邊上網睇翻譯邊玩
好 唔該晒
我好似冇貴 plan
玩完GBA 三部曲

NDS 3DS WII都冇玩過 有冇邊隻介紹 改版都得
順次序玩正傳啦
btw gba三作有咩評價
劇情: 烈火>封印>聖魔
好玩: 烈火>封印>聖魔
地圖: 烈火>封印>聖魔

聖魔太易玩, 封印敵人個援兵一嚟就打人 好勸退 成日要重玩
烈火最好
玩日文?有冇英文?
封印啲增援好多時有劇情提示 不過有時係幾唔fair

不過論map design我鍾意封印多啲 好多關有挑戰性得嚟唔係單靠推高敵人數值 而係多項side objective逼人搵方法解

其實聖魔都正 轉職分支 職業技能 算多新元素 只係真係太易
都係開心中文版
https://docs.google.com/document/d/1WVpUDjQvF9hGxrSqUBvmWVZoMWTOV7Tl-wN-R1wMcoo/
改版可以睇下呢個doc,我都加少少玩後評語
Vision Quest係整體水準最接近本家嘅romhack
Sun God's Wrath系統同unit設計最獨特,有啲似776+暗夜mix埋
我個人最鍾意呢隻,但係唔睇guide好容易唔知啲人點練
Justice & Pride算係romhack上技能系統嘅開山祖師,亦因為咁有少少平衡問題
天地之劍/Requiem/Dark Lord and the Maiden of Light都係比較接近封印烈火嘅舊時代romhack,鍾意簡單嘅可以考慮
Code of the Black Knights故事上有努力過,但係gameplay越後越伏
以前玩the last promise唔知點解硬係無咩feel
search下見到有蒼炎 曉女gba版
補左正傳先
gba 版係fan made rom hack 嚟
唔算正傳
想問下if 有冇話 玩邊條線先好d
上次玩已經係gba 三作既年代了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞