Samsung Fold4/Zfip4 討論區 (3)

999 回覆
6 Like 3 Dislike
咁低?我見2手carousel 都8尾,ching咁平放
個角崩左少少
都要有人買先得
咁都算靚價,無花我問過出面頂盡收8k。
我諗8k中一定有人買carousel ,trade in都有8k
tradein wilson就有嘅
都有諗過下換23u,但samsung官網個trade in價太西
無錯
絕對性壓倒
會多工都贏唔到啦
多謝fold
手機多工令我人生體驗提升300%以上
futu唔知點解無左tablet mode, 以前用fold 3都有。
有冇人知點較
官網落單後幾耐會到
fold 4 支 s pen係咪pro?
外形分唔分到?
諗住買支二手算
好似好快的 (好似)
好心急
唔係,pro唔係跟case個款,利有買到不過貪得意無用咁濟
pro 係咪你有其他三星機
可以一支筆用曬咁多部嘅共用筆咁解?
係,tablet,s23u都可以share,同有多少少功能。
因為我從來唔用case,所以無買case cover with pen for fold 4 only個隻筆
機已拎,三星當普通保養外內moon 連鏈位全換零蚊
無出動care+個保險
可能見我新買,執返身彩
咁pro個支有咩分別
如果要好似note咁遙控影相應該買邊隻
唔100%sure,好似平個支都得。
係咪即係fold 3果支
我玩過大陸果幾部摺機
華為 小米 榮譽 係差oppo未玩
部部用得爽過三星
人地外屏係冇咁窄
我想佢薄d,輕d,換粒8g2更慳電版。
fold4而加最大問題係厚,重,電唔夠一日
其實三星設計打開先係主螢幕 摺埋當副mon用黎睇下msg/ig/fb呢類
唔明點解成日話佢窄 如果係要正常電話寬度 咁你用內mon機會更少
一開始揀Fold4係選擇錯誤
睇下幾部大陸Fold size 手感差唔多等如2部S23U疊埋
咁闊仲要S23Ux2厚度 自問單手無乜可能用到
Fold4先係最合理設計

摺埋闊度比較
Fold4 67.1mm
MIX Fold2 73.9mm
Mate xs 78.5 mm
S23Ultra 76.2mm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞