Samsung Fold4/Zfip4 討論區 (3)

999 回覆
6 Like 3 Dislike
外mon仲係太窄,內mon攤開要雙手麻煩。
用外mon太多不如用返s23u,至少去旅行影相正。
fold5唔覺有太大進步,fold4 唔似 fold3垃圾u,用一陣就無電。
等出左fold5,fold4應該6.5k左右到,買部玩下都無壞。
反正未出fold 6前,fold4個2手價唔會點大跌
收機收唔到8000……
今日部fold 4 突然死機
隔一陣再開又用唔到wifi
跟住又死機又重開
最後發現係一打開内mon 隔一陣就crash
屌你垃圾samsumg
我之前部fold 2 又係類似咁
應該又係壞底板
正常,我fold4 512 換 s23u 512都要補錢
我都補,我都係早2星期換
部fold 4 條轉軸有2點花左,收得6700
唔換一出fold5,即時2手價跳水
屌你部fold 4今日進化到打開内mon就crash
係唔係真係咁易壞
本身諗住趁出fold5買部fold4玩下
睇到你留言 依家收返
我都諗緊出唔出fold 4
眼見有3個同事用緊fold3, 上網睇就話好多人壞
係其中一個衰跌落地壞內mon.
另外2個人用咁耐都冇事
電子野都係睇手神多
電子野壞一向普通不過 係三星就有班人特別放大
用咁耐smartphone 日/韓/台/美/支那 都用過未壞過
在我黎講除非係明顯硬件缺憾 壞唔壞真係撞手神
食飯見人放部機落台係懶型掉落去 最後壞左又賴
未買既人絕對唔建議買。內mon 好易壞
flip 好易出事
想問下部flip3 打唔開曬係咩問題開到盡都差小小先開曬 係咪個軸虧左
部機係咁
我諗最盡大約170度左右
唔係喎 我而家係會突起好多 對比之前 同以前用開feel 到唔同

而家部機開到盡係咁
我想佢打横部機出,咁就無咁高同窄身
flip5好似話外screen都係用唔到keyboard
見到有人話官網買fold 4 最平, 但我check要15k?
係咪有特別優惠?
8800都有啦

未買諗清楚, 用左半年, 好少用內MON都咁
星期5拎去換MON 貼, 整埋個較位希望頂到S24

FOLD 係好機, 大MON 係爽, 但而家技術真係仲未夠
QC samsung贏曬啦,pixel已經爆緊鑊氣
咁脆弱?
有冇跌過
無,內mon使用評3:7
都唔知點解咁廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞