Samsung Fold4/Zfip4 討論區 (3)

999 回覆
6 Like 3 Dislike
聽完你咁講可以唔換了
總之唔係為左多工/內moon既話就無謂貪新鮮換z fold系列啦
samsung個trade in價搵鳩笨㗎,試過兩鑊,壓到痴線,出22ultra個陣,我trade部21ultra,夠膽死話$300,我心諗係咪痴撚咗線
巴打邊到睇到??
Fold 4首日出機而家個Mon貼都起左
約左下星期先換,係咪應該唔好再打開黎用住
check TG
唔記得啦 信就信~ 你驚咪少用d 正路未去到咁易壞既 盡快換就ok
華為有8仔,但無gms
Fold3 Mon貼起咗之後直接成塊Mon貼搣甩咗
用到而家個mon都冇事 都成三四個月
有d用家係中線位起泡 ~ 你無事唔代表係好
官方係唔建議你唔用貼的
flip 4 依家有保養期內免費換一次mon貼?
影相就S23U
認真我由S23U轉Fold 5係想部Android做得到iPhone 做唔到嘅嘢
上次錄演唱會係zoom埋去的確清過14 Pro Max但收音差好多,人聲動態差一截
同埋講真個10倍zoom都唔係好特別出色
色彩動態係絕對同主鏡頭差天共地
我用開iphone都係因為直版機太悶先轉android
雖然我本身唔太影相
唔知點解我用緊部flip4有時會lag 上網會lag一lag
我iphone se3都唔會
唔zoom 的話,收音 ok 嗎?
btw s23u mon左下位係咪有sensor?
我呢排上lihkg黑mode,發現有點紅點會隔一陣閃幾下
尋晚撞岩入去 睇到試三星嗰位好暴力 仲諗住過唔到夜
8月2 摺到而家
https://youtu.be/1q_eRXs8JZY
試咗咁耐
Z flip 5 開合咗四十萬次都冇事
Raze 40 ultra 開合二十萬次就收皮
fold fanboy表示唔理啦,我照換新一代
想問Fold 機如果過咗保養, 內mon 貼係唔係出去換仲好過上代理換?
官方一定係最好 就算過保一張都唔貴
有冇巴打fold4去三星換完貼
中間個位好快就飛起咗?
想個換貼 流程?
換貼流程?
上網預約再去銅鑼灣/旺角
即時拎得返機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞