Samsung Fold4/Zfip4 討論區 (3)

999 回覆
6 Like 3 Dislike
flip 5用咗一陣都係六個鐘左右電量係咪正常
睇你點用
新入手 Fold 5 想請教下有咩一定要安裝
- Good Lock 已有
- Ad block (未識玩仲睇緊教學)

同Case 有冇好推介
https://www.lhstore.co, 網上面見到依間網店冇門店小小危但dcase 好似ok

今次支 S pen 係咪一定要連 Case 買?
case可以望下araree隻aero flex 韓國造 全包殼應該最輕薄

淨係求輕薄就碳纖殼 十零gram裝左殼同上代裸機差唔多重
前mon有無邊隻玻璃貼唔頂殼?
搵唔頂玻璃貼既殻會直接啲
fold 5用唔用到goodnotes
巴打你講呢隻殼洗唔洗用膠紙hold住?
我用緊spigen佢邊有膠紙 都好麻煩
aero flex冇膠紙 碳纖殼有膠紙但我撕走哂冇用 就咁裝都夠哂實
如果係講緊 on screen 時間我覺得差唔多,始終部機又輕又細。
講定先,之後爆1001我唔開了,
你地搵人開
我用緊淘仔 d 超薄邊玻璃貼唔頂原裝 spen 殼
有無link會唔會有白邊?
keyword : fold 5 外屏鋼化膜 皮套版
佢條邊剛剛係外mon 顯示區大小,唔會有白邊,但唔好處係明顯望倒痴左 mon 貼囉
有冇巴絲呢幾日喺教育商店買野
臨比錢前都唔成功
好似cap圖咁嘅情況
想問用內mon 連登app 唔係可以分左邊顯示主題列表,右邊內容咁樣?即係好似設定個介面咁?

定我記錯咗
你show 左自己email
啱啱入手部fold 5,第一次用摺mon機,想問下如果想清潔抹吓內mon可以用乜抹好?
用唔用得消毒濕紙巾抹?定係用清水+眼鏡布就已經ok? 唔該晒
flip 5嘅esim係物理閹割定係軟件限制
去外地有冇得用的
fold4經驗隨手有乜就用乜抹 mon貼花左上三星換放心抹
物理閹割

外國version 有
感謝
用咗幾日都好滿意
我屌 退錢!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞