Samsung Fold4/Zfip4 討論區 (3)

999 回覆
6 Like 3 Dislike
依家flip5 邊度訂機最低?
岩岩問Flip 5 256好似600幾蚊 free upgrade 去512
送埋Now Tv d 睇波組合,跟住好似仲有d既clubpoint
同埋頭10個月減多$100
不過我本身都完約,續埋佢出埋機比老母算
但係我見到samsung官網如果訂購又有soundbar又有500蚊購物金
咁Samsung 佢送比我個堆野都無咩用,我係C記出當分期供機咁算反正送比老母
唔洗換啦fold4,咁嘅upgrade 真係。。。。

8gen1+頂多年先算。
我都岩岩csl訂左fold 5+watch 6
唔係實體+esim咩?
用左半年內mon已收皮
冇跌冇剩
漏左講係fold4
我懷疑三星已經將開發重心放喺捲芒電話度, 因為等捲芒電話正式推出之後, 基本上Fold就可以功成身退, 反而Flip仍然有存在價值去打女性市場.
今代Flip薄身咗之餘個外芒仲要大咗成倍有多, 我唔明點解有啲人仲會去鬧粒電冇大到, 講真粒電維持到同上代一樣已經好好.
同我個case一模一樣
衛訊d staff 係咁講, 官網未有spec睇 但flip 4 港版都係單sim
我喺英國smartone 睇,佢問我要實體sim定esim
可能英文版係雙卡掛
係喎,英國flip4都係dual sim
w23系列屌打港行講完
得咁少ram冇地方抵
有喇,8gb ram 1 nano sim黃甴tvmall有spec
旺角衛訊四部摺機擺埋一齊,

三星Fold 5 ,filp 5 ,華為x 3,moto40

在對比之下,反而華為同moto手感,同摺痕都處理得最好囉,華為摺埋好似普通手機比例咁,唔會窄左,三星感覺科技落後左兩代咁

不過本人都唔會買 ,用緊s23 ultra 路過睇下姐
摺機厚身左

要單手操作唯有摺埋時窄身啲

fold 個外mon 真係預你單手用
唔同其他大機要夾硬拉長隻手指
iphone14pro 轉fold定flip好
我諗住轉fold
依家係咪啲舖頭有實機可以撚吓喇?
唔好轉
我認真
fold 個比例明明都好make sense 咪同sony 取向一樣,單手就係窄先舒服

兩隻手都free 就打開嚟用啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞