Samsung Fold4/Zfip4 討論區 (3)

999 回覆
6 Like 3 Dislike
8G2係咁多代中最好, 其實8G1+已經好好
不過4400MAH對FOLD黎講係致命傷
我都係for office 睇下futu
呢個真係重點嚟
fold 5 電有6000
再加埋台積電
我一定買
我準備出前兩個月放fold4,用住s10+等
好似之前fold 3咁
電話事小,保重身體
想問下app對大mon既support好唔好?
我而家係s20fe+ipad mini 諗住之後出fold 5可能換
好多app都無問題
試過小部份有移位問題
補充多句
用開iPhone + iPad mini + iPad Pro 10.5
換咗Fold4 基本上無再用過iPad
以前小嘢就㩒電話,想用大啲mono就mini,再複雜啲就iPad + magic keyboard

而家Fold4 包咗以前iPhone同iPad mini做嘅嘢外,插mon行Dex再取代埋iPad + magic keyboard 因為我好少需要喺街做複雜嘅嘢,係屋企可以直接插mon仲方便
巴打你部ipad mini最後去左邊我諗緊點處理
入手兩星期,仲係裸跑中
諗緊買唔買Samsung 果個 S Pen case, 定各位師兄師姐有其他case推介?謝謝 🙏🏻
我部再上一代 放咗入櫃無理佢
我喺tb買咗個pinkson殼碳纖紋,主要輕薄。原廠個支架殼我都嫌佢重。

另外韓國隻Ringke都係輕薄。我買咗磨砂透明但唔靚,用咗排最後都係無用到。
今日去左smartone買淨機,512gb $11200左右,再trade埋部陳年舊機有1000蚊,再加上trade機samsung會額外俾多1500蚊你。
總數出機 = 11200 - 1000 - 1500 = $8700
咁真係幾抵 仲平過2手
想問下內Mon有無得貼Mon貼 我見好似內Mon本身有塊透明貼但我又唔敢搞佢
千祈咪自己搣內mon貼 記得之前呢度有巴打直接痴多張上去
主流app都ok嘅
但有d app都係差d

但支援得無咁好嘅app當中都可以喺大mon嗰邊
用多工分返一半,屈返個比例唔好走位
雖然係有d on9
但都叫解決到

但開心鬥一番 用唔到大mon玩
個底個到會有d位按唔到
幾好幾好
舊機咩機嚟?
內mon本身有貼 唔洗另加
同埋唔好搞本身張貼
說明書有講過 你搞張貼 可能會整壞個mon
如果你有 Samsung Care+
首年仲會免費幫你換2次
我自己再貼左張磨砂落去
喺smartone 買點樣食到samsung 個trade 機優惠?
邊到買貼?
會唔會好厚搞到感應/手感唔好?
個trade機優惠唔一定係smartone, 所有賣行貨的大行都得,例如百老匯、衛訊果d
老豆部華為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞