Samsung Fold4/Zfip4 討論區 (3)

999 回覆
6 Like 3 Dislike
唔係香港
咁奇特

啱先追巴士
跑咗大約半分鐘左右
之後唔知做乜
突然個人好暈
可能帶住口罩同埋因為呢幾日病
都有食藥
之後突然之後個人暈一暈
企都企唔穩
成部fold4 就咁喺我手上掉咗落地

好消息係 無爆mon
壞消息係 個鉸位有3,4處花咗 (小花)

因為我用官套 ,無包鉸位 , 大家可以參考一下

屌 我明明都夠訓 同埋 頭先都有食野
頭先唔知做乜事
從來未試過
頭先有少少驚咗
部機事小, 人無事重要
之後可以唔用套, 完全感受裸機樂趣
咁可以索性裸跑了
咁又唔得
我要有支架
回收價又減500-800
係囉屌
雖然我無乜諗住賣
我通常好少將舊機賣出
但都係姐
換機果陣咪要賣
鉸位好似就算換MON都唔會換
araraee啦唔使諗啦
最緊要人冇事啦
我換機通常唔賣機
用耐咗d機換機通常得返1千幾百
心諗我留返比我d子孫睇下啊爺以前部手機仲好
唔怪得。
明明carousel 望過,512都8尾
step巴而加唔係轉左23u?
對吖, 用左1星期了~
你都棄fold4
相比S22U提升巨大
8G2+UFS4.0好快
8G1果陣咩都慢半拍, 裝APP最明顯
NO, 我都冇買FOLD 4
我2021年買FOLD 3, 半年後轉S22U, 一年後上S23U

FOLD試過就OK, 我好少多工
fold3 就真係搞唔掂,舊電倒水咁,我買完好快棄左機。
fold4 用左一個月都還好
我直身機夠用了, FOLD個外MON大窄太細
黎緊期待ROLLABLE電話
你如果喜歡FOLD咪等FOLD 5

8G1+同8G2可能不大分別, 最大分別可能係UFS4.0
分別唔大都幾大劑
依家都已經唔夠電用
用樣係4nm, 我覺得普通用電量不會大分別
FOLD最大缺點係大MON配細電
FOLD最應該上5500-6000MAH
但最慘加大粒電又可能影響到厚度
講真我12月幾用到依家都好滿意部fold 4
巴打滿意咪好
如果你需要成日左右多工, 睇漫畫, 處理文件, FOLD係幾好
我最唔喜歡係佢睇片上下大黑邊, 雖然睇16:9片可以唔需要CROP
我J鏡頭多
HP2開200MP好正, 對焦又強, 夜拍都比HM3強好多
其實下代我覺得可以CUT走Laser AF, 加個6X ZOOM落去
淨係可以玩住橫向game睇片都已經唔係其他電話俾到既野
只係見s23粒u生性
自然會期待z fold 5會點姐
希望電方面既表現好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞