Samsung Fold4/Zfip4 討論區 (3)

999 回覆
6 Like 3 Dislike
可能到時係等換第5代
聽完你地咁講一直冇更新
不過我覺得而家未更新舊電都算用得快
新機落地都咁,用耐再舊d都幾大鑊

如果係咁嘅樣又想等吓
用緊Pixel 6,好不滿
岩岩望左Z Fold 5 個Spec同個樣
用Gen2 其實都無咩出奇
但Gen 1本身都唔差
班傻閪日日原神前原神後話Gen1 唔掂
退一萬步講就算我玩原神都唔會用電話玩
除非三叔升級快差 唔係唔會諗Fold5
試過其他機快差半個鍾差滿電之後三叔呢方面好落後
歐盟做得好, 快D 實行

而家d 垃圾電話一味谷效能唔鬼理舊電
fold5都係小進步,同當年fold4一樣,係粒u好左,今代都唔知換唔換好
唔合埋會幫你開左speaker
form factor係幾好,但係缺點都唔小。

其實呢個好明顯就唔可以叫有懸停,一睇就知無力即刻彈翻轉頭,估計得一個角度可以停到。

無5g又係唔知想點,而家出仲用8+ gen1搵笨咩

都未計software,咩harmony應該都係廢。

講真就算大陸機都肯定唔會買華為先。
5G都無 咩年代
無5G已經無可能
因為冇5G晶片,美國禁咗
但冇禁4G,呢部嘢仲要係行鴻蒙
成個勢都係主打落後市場
主打落後市場
我仲係android 12.1

說服我點要升
我12
之前用flip 3 Bluetooth match 耳機可以自動detect, 轉左flip4之後唔識,點樣set?
點解咁小人用fold
少先好
我地貴族嚟
我又覺得唔係咁少既,起碼出街都會撞到用FOLD既人
不過依家喱個時間黎講,D貪新鮮既人都賣左機啦
喱部機我覺得本身都唔係大眾口味啦,
大部,重,貴,已經趕走左唔少人,更加唔好講條痕係好多人都接受唔到
更新左whatsapp後對話冇左full screen
街都唔多見人用,多數得我一部

呢個有好有唔好
細咗我覺得係美觀咗
但我唔想我左邊d其他對話比人見到
貴族
我又唔想set standard lay out
setting又冇得set 應該要摷返上個version
其他巴打覺得點?
岩岩先發現到fold 打開wtsapp版面唔同左,係幾時既事
好心再整多啲app啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞