Samsung Fold4/Zfip4 討論區 (3)

999 回覆
6 Like 3 Dislike
應該係睇下fold4 二手價跌到幾多
我覺得今代其實真係得電量係有明顯改善,摺痕好似已經有source 話其實唔係改善好明顯。
咁厚度同電量都算係比較大嘅誘因,唔知點解除咗大陸機之外啲摺痕都係柒

不過如果fold4 二手跌到好似fold 3咁,又唔同講法
大概係跌到咩價位其實,參考上年嘅話。
早幾個月fold3 二手5千有交易
見衣家fold4二手價 512gb 大約$7500-8500
扣曬都唔抵啦
半年唔夠未扣優惠已經<10k
扣埋分分中先8k
年尾優惠冇咁多啦,而家早玩幾個月2000我覺得可以

要抵嘅隔一年買仲抵
想問想買z flip 4 依家$4800係唔係已經預出z flip 5 減左,定發佈會之後再減?
依家Fold4轉S23U
是否不智?

定等S24U
你咁諗得,姐係fold都唔啱用,咁梗係盡快轉
Fold4打唔到機
但文書係幾正

襯佢未出Fold5前
可以無成本換S23U

ps.之前第一批買
$16000 512G
依家2手$8000
師兄概然你想換想問下你睇片fold 你覺得點?
你當iPad mini咁
睇youtube或Netflix都爽
睇網站同多功都唔錯

打傳說對決 比例就唔同哂
唔岩打即時對戰

你話有無後悔 又無
係屎忽痕想轉番部可以打機
之前S22U因為發熱先轉左Fold
可以做到唔洗補換s23u咩?
我早幾個月換都好似做唔到
睇片上下大黑邊,其實唔係大s23u好多
係睇圖,書,網頁,email正
上個月Fold4 256G 三叔收$7050+1000
人仔入手S23U 512G $8898 如果係256G $7998真係唔使補錢
我4月頭拎fold 512 trade s23u 512,印像中個時要補少少
4-5月果排都有去過check trade in價係低D
trade in offer成日變預計唔到幾時抵果下煩
我諗緊等出左fold5,平平地收部fold4 2手做後備機玩。
其實fold 4唔差,係s23u旅行影相正
其實我對Fold4都無投訴 主要只係外mon顯示字太細睇得辛苦先換S23U
唔排除同你一樣遲下收返部 機殼mon貼仲留好多係度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞