Samsung Fold4/Zfip4 討論區 (3)

999 回覆
6 Like 3 Dislike
真,futu以前fold會當tablet split,而加又變返mobile版
Zfip 開價幾多會買
唔好意思 想問下武x丸係邊間 有無全名 感謝
想問巴打用貼圖個個位係咪都變到勁細
當年打電話問幾號鋪個職員串過馬撚
佢話你搵到咪黎買囉
我當年係打算買幾部pixel tab 返新加坡俾公司俾同事
有錢唔賺以後唔會幫襯
當個老細唔好彩請左個癲既
同感玩過find n 同小米mix fold 2
同三星fold 個感覺差好遠
的確唔需要整到外mon 方便去用
但三星能夠係電同重量再努力 部機就好好
街都無見過人用
成日得自己一部
細到揀唔到我以為我問題
咩勁細? 我又好似唔覺喎
每次見到有人用,都會覺得嗰個人有品味
第一印象係有品味
第二印象係有事業
但真係無人用除左見過一個半個阿叔用

咁燃樣叫人點揀
我平時同屋企人食晏間野都幾多人用
多數係4x 個d 男人
有之見過有檯成隊人踢完波都有兩三個用
我見都係d阿叔用,無後生用,除左自己
咁佢其實唔係平,而家又多左s23u 揀
同埋an 機無ios 咁高檔呢樣野太根深
差唔多價錢買iphone 中伏機會少好多
就好似d 人似係用幾年前d an 機黎話lag 話窒
我自己兩樣都用,兩邊都會有問題

我覺得fold 係幾實用既,出面mon 睇到d 網多字打開睇
人地send 相黎想show 俾人睇外打開mon 唔使zoom
打開個mon 開個netflix youtube 可以兩個一齊睇
帶少部ipad
呢d 都係no big deal 但用起上黎幾方便既野

如男部機唔係貴,買黎俾阿媽阿爸真係好,老花救星
就出消費卷,等fold5 定屌fold4好
等出fold 5 買fold 4
fold4 而加smartone 個d 11k 512抵玩啦
fold 5會唔會有大變
好似用水滴slim d,條痕再淺d,light d,相機升級用s23個set。
升級感應該大過fold 3 to 4,但又唔會話好值得等
其實用8g2既話已經可以換
我無事喎
老花救星
點解fold 系列出極都唔係旗艦相機
FOLD係主力多工用, 比到3個鏡已經好好, 現在最大問題係電池唔夠大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞