Samsung Fold4/Zfip4 討論區 (3)

999 回覆
6 Like 3 Dislike
好想fold4裸跑,用套太厚但一跌就係咁先
我不嬲都裸跑
一開始點樣說服唔用唔驚跌咩,fold4一跌比其他機仲傷
驚,但我咁多年用咩機都唔用case
但用完case厚左好on9
寧願年年換機,花左都係扣幾舊。
唔止花,內mon超易裂,我帶套跌落地有直接撞內mon中間條摺位都變黑,好彩保養睇唔出有外傷,可以免費換,真係要小心唔好跌。
fold 係難搞,我轉返s23u了
更正:冇直接撞內mon
出街行緊唔會單手拎電話
無論如何都雙手拎機

上落樓梯直接袋返部電話先
如果而家就真係等埋fold5出左先喇,差一個月都無

唔係即刻要用可以等一等。
會想知啲人寧願平啲買fold 4 ,定真係會買fold5
睇5出成點先
fold就可能買4都ok
淨係行8g2已經同fold4 差好多
不過有支筆既話,又可能搞鳩粒電既大細
fold 4 512行 samsung報6900
156都係5500
轉offer少左咁多 本身有1或2年care+ ?
咁又未試過
反而個底個bar 可以hold 一下就彈出彈入果個
會有時勁靈敏有時勁遲鈍
有時仲會drop frame 咁lag
唔會再首衝fold
之前fold 4睇完直播就買
半年唔夠已經可以9998免上台買到
仲要想trade in 都唔抵
依家trade 6千幾 補成8千
咁不如買部當代S ultra
好彩fold 4有加幾舊買care+ 用多年算
係,等12月多數11000有
1516緊幾時買好
用緊fold4岩用無太大誘因換fold5 初出個差價買多部S23好過
諗住一出嗰陣如果扣晒啲優惠做到12k 就可以衝

唔係就等年尾
睇下8Gen2係咪真係令到battery life 變好左好多先啦

年尾買係最好,應該有discount。
咁所有流出都話今代轉嘅嘢好少,8gen2 本身就慳電啲,os 一樣mon一樣,除非佢大手斬電池容量斬到8gen2都要負㗎啫

可能性低啲囉
我意思係改善就肯定有,但係要睇睇差幾多,因為fold 本身個mon就比較大。

可以等下嘅。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞