Samsung Fold4/Zfip4 討論區 (3)

999 回覆
6 Like 3 Dislike
唔錯,到時再換返flip
想問下各位
我而家係中移動客戶,想問下點買S23U會最抵玩?
佢個手機獎賞計劃現有客戶用唔到
如果flip 5 用8g2 都可以諗下
見人用flip 4 都無咩話問題
係粒電就渣dd
但佢就成日開youtube
想問下要換內mon 貼要係邊度換?
原廠頭一年包換一次
希望flip5可以比人用出面塊mon睇下youtube之類
如果唔係咁大塊mon唔比你做其他野既話其實同依家咁細塊冇乜分別
Pixel Fold喱個外mon比例應該啱哂奧ching
pixel fold vs fold 4

比例好左
薄左
電4800 多左

但software我諗仲係三星贏
但咁既比例,個內moon好怪
佢內mon似d 16:10 睇片好過samsung大黑邊啦
fold 個內mon YouTube 唔放大同擺部note10 打橫一模一樣大

鐘意pixel 個size
oppo find n 咁其實幾好揸又精緻
我等佢下代薄同輕到幾多,先月諗。
岩岩fold4 換左 s23u
buds2同buds live係咪差好遠?
po錯sor
我下部應該係pixel

水貨都唔介意
玩過原生google 覺得幾順
但粒G2唔係太樂觀
G2唔掂啦,同fold價錢差唔多。。。

等8Gen2算數。
前pixel用家覺得pixel唔係唔好
問題係實在太多功能香港用唔到
搞到好似純粹為反主流而用部機咁
我見屋企人係smt度買好似都幾抵咁
23U優惠價都係HK$8,498,你可以參考下佢個價
睇家陣嘅消息嚟講,Fold 4應該唔洗換5了
幾乎一樣咁制
唔係換水滴咩?
換左s23u,下代iphone 15轉type C,想返去了
水唔水滴無乜所謂啦,對我嚟講最緊要有內置筆
有冇人flip 4 內mon,間隔性唔著,花畫面?應該係接觸不良
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞