Samsung Galaxy 討論區 (239) S23系列現正熱賣中

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
用16:9影就好清, 用200mp同50mp影就有啲濛唔會又重演多次S20U事件下嘩

想問下你哋有無呢個問題
點解我個wtsapp咁奇怪
想問下有冇人 S23 Ultra 裝咗 Instander 有訊息唔識彈通知
隔咗半日至見到人哋 message 我
已經放咗入永不休眠

左:A54 右:A34

笠埋個殼冇頂起張貼就由佢算
Notion 同 onenote 都係正嘢,值得一試

如果用開 samsung ecosystem, samsung notes 係唔差嘅,但用得 Android 通常就係唔想綁死
Samsung話可以 我試過一次都得 相都過埋

Can I use Samsung Smart Switch to transfer WhatsApp?
Yes. Smart Switch allows you to transfer a plethora of data effortlessly between an old and new Galaxy device, and you can now use it for transferring WhatsApp data also.
https://www.samsung.com/uk/support/mobile-devices/how-to-back-up-or-restore-whatsapp-data/
部S23 間唔中係相簿會有張死圖 睇返詳細資料話係 under screenshot 個folder

有冇巴打遇到呢個情況?
今日終於拎咗機,1010送多張mon貼官方張mon貼留嚟做後備
一定要轉,我相信15pm都唔會追到s23

s23用2年到時再睇下16u咩情況
有 第一個菲林貼正野黎 又薄又滑又易黐 唯一缺點係易花 S22U用到依家
goodnote今年好似話會有windws 同android

依粒係咩意思 熄又熄唔到
應該係?我登記完club s先佢有email sd黎話已完成保養登記

佢寫話登記咗以後保養都唔洗帶單

網店我唔知 以為登記過好似真係唔使帶單 但係上幾記我無論豐澤百老匯定街鋪 整電話電腦Buds 佢都係叫我拎番張單上去先有保養
設定 > 顯示
鮮豔mode鮮色到刺眼自然mode又淡色得濟
尋晚轉完,還原度好高,連wallpaper 都識自動轉埋
onedrive 好好用
有兩個大學acc加埋成2TB
同 I mean word ppt 點到用到嘅
加埋dex mode就仲屈
睇note 就正正經經用tablet / laptop啦
我電話 電腦 ipad都係用edge
睇pdf 用edge + new bing,10秒佢就summarize 哂成份pdf ,好撚屈
drawable pdf
嚟緊會有goodnote 好似係
試試將鮮豔mode向冷色方向移1-2格
Galaxy store 送$105可以買咩game
三星trade in 真係世界級
昆人去俾佢扣錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞