有冇巴打係由電車轉返揸油車?

423 回覆
138 Like 15 Dislike
之前就話冇plan,延期就講到爛尾,不停掉d過期甚至直接扭曲資訊出黎去死撐
高鐵涉及咁多地權,環評問題,你起個19叉電站有冇相同問題? 得閒起幾個又得,學加拿大癲到貼錢俾7仔起又得
電撚相信有一日會有足夠叉電位就係ff,你連批左嘅錢都賭佢爛尾就係智者,我都分唔到邊個痴線d
我係trt
越近華人既地方會多返少少tesla 但north york scarbrough 果啲真係好少見
ON d電費係咪貴好多?
嗰條友為咗撐電車就assume個個同佢一樣虧
根本而家北美叉電站真係未夠密
而叉電時間又真係未夠快
電車呢一刻真係只適宜市內使用,road trip 或長途commute未夠油車方便。係有夠有米既家庭養齊油車加電車,但唔係個個鍾意益政府而家亂鳩計既高牌費。所以現時要二揀一前題之下如果你唔係一個完全唔out town唔揸長途始終重係油車方便同可靠唔使compromises人去就架車。
所以都唔知班EV真理教徙而家鳩撐乜春。
到左未來有一日真係電站又夠密叉電又夠快時唔會有人同佢地再拗。
但而家未到嗰日,個個喺度早洩。
ev 教徒:起叉電站係有 road map 㗎
佢地話佢睇未來,套3D動畫AV都未拍好聽到片名已經J緊射左
重要叫埋你唔好睇現成有得睇既真人AV同佢地一齊J , 同你講或將來真人AV會ban遲早都係冇得睇。
夜晚啲場都要排除
要錢通常唔洗嘅, 中電就爭餐懵
要錢一樣要排

非原版Model S 係咩?
住得 赤泥坪 仲笑9你渣的士定GOGOVAN
如果係渣的士 都應該有的士牌果種的士佬
舊電充得多好快玩完.好似手機咁
其實如果唔係特別鍾意車, 只係一個代步工具既話, 換電車係一件好事
都係果句,睇你有冇自己叉電位,冇嘅出去輪叉電會令你痛苦程序成倍數咁上升
現實係好多人既一粒鐘係唔值700蚊油價

對比外國 油電車既差價大
油錢冇咁貴

香港環境太特殊
連rev channel三位主持兩位都換 重要屋企冇充電位

嘈黎做咩 自己選擇
佢有佢笑你冇駕駛感
你有你笑佢入貴油
睇返先,我電撚黎

但係成日出去乞電真係好攰,香港地揸車本身已經夠折墮,仲要乞電冇晒自由冇晒彈性唔知揸黎做乜

錢係一回事,但keep住每星期去輪一次街症係幾無聊

不過有啲人會享受自己坐喺架車度乜都唔做一段時間,咁又另計,都係一個另類享受
我知 我意思就係唔同人 有唔同因素
有人好忙 有人好得閒咁解

但香港油價貴到好多人 肯去充一次
免費既就話乞電姐
比錢SC都係乞?
如果你係順便叉咪唔係,你要特登兜去某個電站,on99浪費半個鐘,一個唔小心仲要排,咪同乞差唔多

不過如果你享受成個過程,就冇得輸嘅
其實香港油價貴吹大左啦
歐洲冇折扣呢d野,都係HK$14.5左右,同香港差幾多
要地板油睇住個轉數夠,再劣碌波棍先有樂趣
電動車一踩就去,重心又低,又有晒輔助駕駛
邊有樂趣
我pro ev,但冇固定差真係不了
時間好寶貴
tesla 有autopilot,揸都唔駛揸
我地XG 有roadmap to hell
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞