有冇巴打係由電車轉返揸油車?

423 回覆
138 Like 15 Dislike
香港揸200km都唔夠用,你個冇私家叉嘅死乞衣
好多電車後座都係差
冇人駁倒
所以魔刀Y全球都咁好賣
長途一定油車,無電就大鑊
cvt直頭係垃圾,掃把佬STI竟然裝CVT,雖然佢講佢個CVT係唔同,我未揸過,但見到CVT三個英文字母,諗少部。
cvt , 頭驅,電軚,呢三樣都比唔到駕駛感出來,電動車就真係一架載人工具,暫時唔洗考慮好玩原素。
Cvt唔係垃圾
最多係你無興趣姐
電車有冇棍波版
咁講通常都係冇車
你渣的士定做gogovan 呀柒頭250
住得遠又要慳錢買SR 然後話電車續航唔夠窮撚就搭巴士啦
師兄你揸的士?
師兄未去過外國揸長途車?
有阿師兄, 次次揸幾個鐘都會入PA休息下食下野痾下尿
師兄你係咪可以咁堅連揸10幾個鐘?
使乜10個鐘啊百幾miles都係2-3個鐘啫
不過我網上見有人拍片真係連續揸10幾個鐘
咁200幾300miles都要5~6個鐘, 真係唔洗休息下?

我唔係話依家啲電動車揸到10個鐘
意思係如果你5~6個鐘都可以唔洗休息, 咁你咪可以揸到10個鐘
比人撞要自己賠?
咁唔係個個休息站都有叉電位available,仲要排隊叉電甚至休息站都冇,最多得油站
擺明鳩up唔洗譜

都係想作段野話電車廢

睇見打 原版Model S 就知傻鳩黎
所以Tesla 長途車要人用app map好晒一早book定charge station
以前外國長途八個鐘車我可以連續揸四個鐘,五分鐘入油,再揸四個鐘

因為定期揸,每次睇總時間record breaker

心理上想快D到,要我半夜三更停係charging station 半個鐘
美國內陸啲油站同rest area,大部分你唔會想停得耐 冇風景冇店舖隨時又多道友/homeless。
唔似日本嗰啲
一DD

要入town 嘅就冇風景,有機會見到道友同homeless,不過通常有D local diner

係expressway 嘅rest area 末見過homeless 道友,(除左boondocker) ,因為唔揸車基本上冇辦法行到入到去

睇吓邊道,見過山區好多rest area/welcome center 都有個好靚嘅lookout ,見過有hiking trails, 有dog park, 有小朋友爬架千啾,甚至見過welcome center 好似museum咁介紹佢個洲

當然都有見過-D唔敢入
呢個車廠仲學緊點搞,電池佔太多位,車頂又為降低風阻壓扁左,變左後座壓縮head room得幾多下,個平衡點真係唔易搞
你唔中意就話人垃圾,我好中意揸前驅喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞