有冇巴打係由電車轉返揸油車?

423 回覆
138 Like 15 Dislike
我嘅數據唔係數據,你對雙眼就係數據,明晒

有成千萬人投嘅法案叫垃圾,無數據支持嘅就係有強烈民意。

你好有潛力做支那口交部
九龍灣公園日頭未見過唔洗排隊
投完州有冇停推電車呀,冇你就收皮返去聞油啦

人地係反加弱智稅唔係反電車,唔好淨係識睇key words啦
而家政府好似你哋啲電車撚咁撚惡,逼人轉電車就唔好話民意啦。

唔講個 proposition,你到最後無數據就唔好話民意啦,揸電車電撚到個腦變弱智就好睇醫生啦

所以話你哋班電撚同班支那閪一撚樣唔面對現實,成日 ff 自己係主流啱撚晒
對面本身係𡞫色 ev6,呢兩個禮拜轉咗黃色 Sportage
應該轉咗
紅色 ev6
講唔過又話政府惡,你d民意呢

選輸左就淨係識上網做怨婦

成個汽車業有幾時唔受政府影響過,講出你自己唔面紅果度好笑
咁又唔一定,有好多人架車真係返放工加接小朋友,唔係個個都咁得閒揸㗎vellfire入深淺赤石
而家個 proposition 唔過,政府就唔可以加稅去起電車站,咁樣會對電車銷售有影響。況且,如果成個網絡未起好而隔硬推電車會有另一問題,配套未形成下極端啲就係2035 後都賣油車。

你厚顏到成個支那官咁,怪唔知得啲人叫你哋ev 真理教
其實出個po都係想咁多位ching俾啲理由阻止我買電車

利申:住馬鞍山灣仔返工,屋企同公司都有位泊車,而家揸緊垃圾3系開始多嘢壞所以諗換車。平時冇玩開車,平均一年都唔會上一次大山。見油價係咁上,所以考慮換架ev6
1) 你有幾鍾意部EV6?
2) 現時有冇一部油車你係好鍾意好想買?
你睇清楚個報導,州政府投資左10b去改善電車基建,而家係州長帶頭反個極端左膠弱智bill

不過算啦,一廂情願嘅人係叫唔醒,你咪繼續相信仲有轉機繼續J油車,我唔需要說服一個素未謀面嘅智將

將事情攤出黎俾睇緊post嘅巴打自己判斷乜嘢係對自己最好先係最實際,希望呢度有多一兩個日日穿州過省支持你啦
有位泊有冇得叉先,冇就唔好搞,搵自己笨柒
當你揸70, 一日有成4個鐘係度揸車

弱智
得閒擴闊下閣下嘅視野啦.
EV6 有現貨,你估下點解
我視野就係一般人自己渣陣車返放工好正常

有錢人就搵司機車自己車屋企人

搞撚到自己一日揸幾百咪成個職業司機咁仲串柒柒真係未見過
慘得過我鍾意揸車?

仲有, 我有老婆, 你就係一世單身狗, 孤獨終老
點解呢?我上網睇又唔見好多負皮。除咗接近50買架韓國車有少少唔知點咁,但係差唔多價位ix1個底盤始終唔係電車專用,入邊好多嘢都兩頭唔到岸
其實唔係特別鍾意ev6,只係麻麻哋Tesla,差唔多價位都冇乜選擇,ix1就唔係好鍾意個內籠,日本嗰幾款又唔入香港

油車都冇話邊度好鍾意,如果最後買油可能都係cla或者平少少rav4留返啲錢入油
我係你就等下先,除非好急要換車
韓國車洗好多錢洗底,雖然係好咗,但我覺得買平車就ok,貴啲嘅就買返外國車
食開屎嘅人唔會覺得屎難食
仲會屌你食飯都on 撚99
佢加個4萬人嘅1.x%,加完都冇幾多錢,唔加就冇錢咩,你平時交交埋埋d稅咪又係任佢用

https://www.gov.ca.gov/2022/12/14/charging-ahead-california-doubling-the-number-of-ev-chargers-in-the-state-with-3-billion-investment/

Double down啦,冇錢
其實你唔係美國加州真係唔好出咁多聲,加州係稅率最高嘅地方,再加稅係連啲有錢人都走埋自 covid 後人口已經有負增長,你話加稅無影響?而家係,但加完只會有更多有錢人或者企業搬離加州。就算話會加叉電站但好大機會都好似 Amtrak 咁爛尾,個prop 唔通過對2035 年唔賣油車係無咩影響,但係對配套會,到時係咪好似講到你會電車咁盛行?定係啲人反而會繼續keep 住油車?

根本成個road map 都無,而所謂嘅配套同電車trend 都係你一箱情願諗出嚟,到時我都搬撚咗去texas 啦,你估會留喺加州咩

不過你啲支那閪思維唔會明。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞